Párizs menő cukrászdái, amiket vétek kihagyni - Ha ott jársz, ne fogyókúrázz!

macaron cukrászda Párizs croissant
Párizs nem csak a divat, hanem a gasztronómia fővárosa is egyben. Párizs cukrászai pedig olyan mennyei finomságokat készítenek, amiktől azonnal eldobod az összes fogyókúrás fogadalmat.

Ha Párizsban jársz, felejtsd el, hogy fogyókúrázol. Az éttermek mennyei fogásokat kínálnak, a boltok roskadoznak a finom sajtoktól és boroktól, de ha édesszájú vagy, akkor egyenesen kötelező néhány olyan cukrászdát meglátogatni, ami után újraírod az eddigi kedvenceid listáját. A párizsi cukrászok ráadásul a közösségi médiában is brillíroznak, videóikból el lehet lesni néhány egyedi fogást.

párizs
Párizs menő cukrászdái, amiket vétek kihagyni
Forrás: Zigres/Shutterstock

Párizs legmenőbb cukrászdái

 

Maison Pierre Hermé: A málna, licsi, rózsaszirom művészete

Pierre Hermé karrierjének fő műve az Ispahan nevet viselő süteménysorozat három fő ízt hordoz: a bazsarózsát, a málnát és a licsit. Készül belőle macaron, sütiszelet, eklerfánk, sőt, fagyi is, szóval mindenki megtalálja a kedvencét. A 62 éves séf ma már ritkán süt, de az édességeit mérnöki pontossággal tervezi meg. Először az ízek kombinációját, aztán pedig a látványt rakja össze, mindkettő egyensúlyban kell, hogy legyen a sütemény tökéletességéhez.  

A macaronnak nem lehet ellenállni

Cedric Grolet-légy cukrász, tolongani fognak a rajongók

Cedric Grolet semmit sem titkol. A fiatal cukrász üvegfalú műhelyében rendszeresen hatalmas tömeg szeme láttára készíti mennyei süteményeit, amiket hol almának, hogy hatalmas diónak, hol pisztáciának álcáz. A krémes finomságok mellett rajongója a hagyományos francia croissant-nak. Monsieur Grolet a tökéletes minőségű vajra esküszik, szerinte a gondosan gyúrt és nyújtott tésztának az adja meg a különleges állagát. A nála készülő leveles tészta megsütve kívül finoman roppan, belül foszlós és puha, ha pedig házi pisztáciakrémmel kéred, akkor életed legjobb ízélményét kapod. Cedric Grolet a közösségi médiában is hasít, rajongók milliói figyelik távolról ahogy alkot. A süteményeiért rendszeresen kígyózó sorokban állnak az emberek, szóval nála biztosan nincs maradék.  

Megsütve kívül finoman roppan, belül foszlós és puha

Maison Ladurée: A kandírozott ibolyától a habos csodákig

Párizs legpatinásabb cukrászata előtt szinte mindig kígyózó sorok állnak. 1862-ben egy pékséggel kezdték, de a hagyományos pékáru helyett a vendégeik a barokkos túlzások stílusában tündöklő süteményeikért kezdtek rajongani. A Champs Elysée-n található üzletük nem csupán süteményt, hanem életérzést hirdet. Ha belépsz, egy másik világban találod magad, mintha egy megelevenedett tortában töltenél el egy kis időt. Klasszikus macaronok, ekler fánkok, macskanyelv csokoládé, különleges torták és teák lelőhelye a Ladurée. Tipp: kóstold meg a kandírozott ibolyát, a ritka édesség különleges ízeket hordoz. 

A kandírozott ibolyától a habos csodákig

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.