Citromfacsarás fröcskölés nélkül: az új módszerrel nem leszel ragacsos

citrom, citromlé, limonáádé, citromfacsarás
Shutterstock/Copyright (c) 2024 Duan Wade/Shutterstock. No use without permission. - Duan Wade
konyhai hack citromfacsarás limonádé
A citrom levének kifacsarása elég ragacsos munka, ami hagy maga után takarítanivalót. Mindezt elfelejtheted a citromfacsarás új módszerének köszönhetően. Próbáld ki!

Legyen szó akár a főzésről, sütésről, a legtöbb ember rávehető egy kis konyhai munkára. De van valami, amit a legtöbben igyekezek elkerülni, ez pedig citromfacsarás, hiszen a legutolsó dolog, amit kívánunk magunknak, nemcsak azért, mert fröcsköl, kifolyik, minden csupa ragacs tőle, hanem azért is, mert a bőrünkkel, esetleg apró sebekkel sérülésekkel, a körmünk alatti területtel érintkező citromsav igencsak kellemetlen érzéseket kelt bennünk. Csíp, mar, fáj. Nem éri meg az a kevéske kis citromlé.

citrom, lime, facsarás
A citrom fröcsköl, csíp, mar - kinek van erre szüksége?
Forrás: Shutterstock

Ezzel a trükkel nyugodtan kicsavarhatod a citromot

Az X-en — leánykori nevén Twitteren — jelent meg egy konyhai hack, ami azt ígéri, nincs több fröcsögés, csípő érzés, csak citromlé. Az egymillió követővel büszkélkedő Today Years Old oldal nemrég osztotta meg a videót, amelyen egy férfi próbálja ki az új trükköt. A citrom csúcsába egy fogpiszkálót szú, jól megmozgatja benne, majd kihúzza, erősen megnyomja a citromot, és egyetlen sugárban, fröcskölés és egyebek nélkül önlik a citromlé oda,ahova kell. 

A videó a megosztás óta 1,5 millió megtekintést, 1200 retweetet és 12 000 lájkot kapott. Sokaknak elállt a lélegzete a felfedezéstől. Kipróbálták, és a kommentek alapján remekül működik a módszer. Volt, aki amiatt ujjongott, hogy a tiszta konyha és citromléből kihalászandó citrommagok nélküli módszerrel a keze tiszta maradt, a napja pedig vidám lett. 

Aki szereti a limonádét, de nem szereti, amikor a csuklóján folyik a citrom leve, ételbe csavarna citromlevet, de attól tart, képtelen lesz kikotorni az ételbe esett magokat, vagy csak nem szereti, amikor ragad a konyhapult a gyümölcs levétől, próbálja ki. A twitterezők szerint naranccsal és grapefruittal is ugyanúgy működik. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.