A legkrémesebb tojásrántotta: sem tej, sem tejszín, sem vaj nem kell hozzá

trükk Rántotta tojás konyha tojásrántotta
A rántotta sokak kedvenc reggelije, de nem lesz élvezeti értéke, ha nem megfelelően készítjük el. Egy gasztroblogger most megosztotta, hogyan lesz isteni krémes a tojásránotta mindenféle extra hozzávaló nélkül.

Egy népszerű angol gasztroblogger, James azt állítja, hogy a krémes tojásrántotta titka inkább az elkészítés technikájában rejlik, mint a hozzávalókon.

tojásrántotta, rántotta, tojás
A krémes tojásrántotta titka nem a hozzávalókban rejlik.
Forrás: Shutterstock

Bár mindenkinek megvan a saját kedvenc receptje, a sűrű és krémes rántotta általában nagy sikert arat. A tökéletes állag eléréséhez azonban gyakran extra hozzávalókat adunk a felvert tojáshoz, például tejszínt, tejet és vajat. A gasztroblogger azonban esküszik arra, hogy ezek nélkül is el lehet készíteni a világ legkrémesebb tojásrántottáját. James a blogján elárulta, hogy a titok a technikában rejlik, amely elég egyszerű ahhoz, hogy bárki elsajátítsa.

Az igazán krémes tojásrántotta elkészítésének titka

A közhiedelemmel ellentétben a blogger szerint nem a tojás keverése a legfontosabb része a rántotta elkészítésének. Azt mondta: 

A titok a következő: gőz és idő. Állítsunk egy hőálló tálat egy lábas fölé, amelynek alján másfél centi forró víz áll. Ebben kevergessük óvatosan a tojásokat.

Ez a módszer hasonló a csokoládéolvasztáshoz, de ebben az esetben a tálnak kissé forróbbnak kell lennie. A felvert tojást lassan kell főzni, amíg sűrű, krémes rántottát nem kapunk. A technika megfelelő elsajátításához meg kell érteni néhány alapelvet. Ezek közül az egyik az, hogy a tál nem érhet a vízhez. A másik pedig, hogy az a víz, ami fölött a rántotta készül, nem forrhat, csak gyöngyözhet.

James azt mondta: „Keverjük meg gyakran a felvert tojásokat. Kezdetben kicsiket mozgassunk rajta, és ritkábban, de amikor elkezd besűrűsödni, már gyakrabban kevergethetjük. Kerüljük el a nagy csomókat, és ne főzzük túl.” Hangsúlyozta azt is, hogy a vége felé nagyon oda kell figyelni: „Ne hagyjuk a tojást felügyelet nélkül, mert több mint valószínű, hogy túlsül. Tartsuk rajta a szemünket, mivel hirtelen kezd sűrűsödni."

A lassú sütés a varázslat része: általában 15 perc elkészítési idővel lehet számolni, attól függően, hogy hány tojás van az edényben. Két ember 4-6 tojásból lakik jól, de három alá nem tanácsos menni, mert akkor túl gyorsan sül meg a rántotta, és kiszárad.

James tudja, hogy ez az elkészítési mód időigényesebb, de érdemes kipróbálni, mert vaj és tejszín nélkül a tojásrántotta kalóriatartalma is alacsonyabb lesz. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.