Szexi nasi: ettől tuti beindulsz- és még egészséges is

randi, flört, szerelem, randizás, randiszakértő
Shutterstock - New Africa
szex rovarfehérje rovar
Magas fehérjetartalom, ropogós falatok, az afrodiziákumok listája bővült, az osztriga és az ananász mellé a legtutibb fehérjeforrás is felkerült. Igen, ropogtassatok szöcskét és kukacot, jobb lesz a szex tőle!

A rovarok fogyasztása az elmúlt időszakban nagyon népszerű lett, így nem meglepő, hogy egyre több kutatás vizsgálja a szöcskék, kukacok fogyasztásának hatását az emberi szervezetre. A Food Science of Animal Products kutatása azt bizonyította, hogy a magas fehérjetartalmú, rovaralapú táplálkozás jótékony hatással van a libidóra és a szexre. 

szexi nasik
Szexi nasik
Forrás: Shutterstock

Szexi nasik: ezt edd, hogy tuti legyen az éjszaka

Az afrodiziákumok között eddig olyan luxusfalatokat tartottak számon, mint az osztriga, a méz, vagy a kaviár. A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy nem kell Wellington-bélszín, elég, ha fogunk a parkban néhány szöcskét, vagy kukacot, a rovaralapú táplálkozás ugyanis pozitív hatással van a libidóra. Az egzotikus éttermek ma már sok helyen kínálnak rovarokból készült fogásokat, az egyre népszerűbb falatokkal sokan megbarátkoztak. A kutatás szerint a szöcskék fogyasztásáról bebizonyosodott hogy fokozza a nemi vágyat, javítja az alvás minőségét, 

 teszi a hajat és segít a testsúly szabályozásában. A rovarok ugyanis tápanyagokban gazdagok, beleértve a fehérjét, esszenciális aminosavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat, amik mind-mind fontosak az emberi szervezet számára. 

A kísérletet egyébként patkányokon végezték Kamerunban, ahol sokan fogyasztanak rendszeresen rovarokat. A rovarok rágcsálása jelentősen megnövelte a libidót, amit akkor vettek észre, amikor az ezen a speciális étrenden lévő patkányokat összeengedték. Ezek a patkányok nem csak többször közösültek, de körülbelül 12 órával többet aludtak az átlagnál, ráadásul a szőrük is dúsabb lett, és kevésbé voltak hajlamosak a hízásra. 

 Az, hogy a rovaralapú táplálkozás egyre népszerűbb, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a világ 123 országában 2200 féle rovarfajt fogyasztanak az emberek. A kutatók szerint a patkányokon végzett megfigyelések az emberekre is igazak, szóval lehet, hogy érdemes megfontolni a szöcskevacsorát egy-egy randi alkalmával.
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.