Slim vagy skinny? Nem tudod, mi a különbség? Segítünk?

slim, skinny, slimfit
Shutterstock - Kiian Oksana
trendek ruházat
A divatot nem mindig egyszerű nyomon követni, a legikonikusabb darabok mindig visszatérnek. Megmutatjuk, hogy az elsőre furcsának tűnő kifejezések mit is jelentenek. Slim vagy skinny? Ha nem tudod, mit jelent, olvasd el a cikkünket!

Ha nem tudod, mit jelentek a ruhákon szereplő megnevezések, fazonokra utaló kifejezések, mint például a skinny vagy slim, jó helyen jársz. Összegyűjtöttük ugyanis a leggyakrabban előforduló trendi darabokra vonatkozó elnevezéseket. Mostantól bátran válogathatsz te is az ikonikus darabok között és azt is tudni fogod, melyik áll jól.  

Ruházati kisokos – slim, skinny, slimfit mit jelentek a kifejezések?
Ruházati kisokos – slim, skinny, slimfit mit jelentek a kifejezések?
Forrás: Shutterstock

Slim, skinny, slimfit – Eláruljuk a kifejezések jelentését!

Bootcut

A trapéz nadrág nemrég jött vissza a divatba, de sajnos nem mindenkinek áll jól. A bootcut típusú farmerek viszont mindenkihez illenek. A deréknál és a combnál szűk fazonúak, de a térdtől folyamatosan szélesedik egy kicsit. Fél úton van a skinny és a trapéz nadrágok között. kiváló párosítás lehet tornacipővel, bokacsizmával. 

Skinny

Minden fiatal szekrényében találunk egy skinny farmert, ugyanis ez egy igazi univerzális darab. Ezek a nadrágok teljesen szűkek, mindenhol tapadnak a testhez. Kiválóan mutatnak egy bővebb felsővel, szűkkel pedig igazi szexi hatást érhetünk el. Arra figyeljünk, hogy minél világosabb színt választunk belőle, annál jobban kiadja testünk alakját. 

Slimfit

A slim és a skinny farmerek fazonja nagyon hasonló egymáshoz, mindkettő szűkszárú. A slimfit nadrágok varrása karcsúsított, nagyon elegáns és csinos megjelenést kölcsönöz. Ebből is találunk csípő, illetve magasderekú szabást. Nagy előnye, hogy kiválóan mutat minden fajta cipővel. A téli magasszárú vagy combcsizmákhoz mindenképpen skinny vagy slim farmert vegyen fel. 

Boyfriend jeans

A boyfriend nadrág az egyik legkényelmesebb és legsportosabb nadrágfajta. Mind a csípőn, combon és lábszáron is laza, sehol sem tapad a testünkhöz. Érdemes hozzá szűk felsőt párosítani, de ha bővebb pólóval képzelte el a szettet, akkor tűrje be. Feldobhatja a megjelenést, ha a szárát felhatja alul. 

Momjeans

Akinek nem tetszik vagy nem áll jól a boyfriend nadrág, de mindenképpen lazább fazont szeretne, nézzen szét a momjeansek széles választékában. Ezek olyan magasderekú fazonok, amik kifejezetten jól mutatnak a széles csípőkön és combokon. A teteje bővebb, de a lábszárnál szűkebb fazon. 

Jeggings

A leggingset, azaz cicanadrágot mindenki ismeri. Ezeket általában inkább otthon vagy edzéshez szoktuk hordani. Azonban a jeggings már kiváló alapdarab lehet egy kényelmes, de ugyanakkor jól mutató szetthez. Ez tulajdonképpen egy cicanadrág csak farmer anyagból. 

Cargo

A cargo nadrágok a katonák ruhatárából kerültek át a hétköznapi viseletbe. Rendkívül praktikusak, szinte mindenhol találunk rajtuk zsebet. Ezeket viszont nem ajánlott teljesen kitömni, mert akkor elveszti formáját. A legtöbb ilyen nadrág csípőnél szűk, a combnál és lábszárnál bő, viszont a bokánál újra teljesen hozzásimul testünkhöz. 

Paperbag

Úgy látszik, hogy a paperbag nadrágok még jó sokáig nem fognak kimenni a divatból. De ez nem véletlen, ugyanis a felsőtől függ, hogy a végeredmény elegáns lesz vagy hétköznapi. Kiváló alapdarab és mindenhol megállja a helyét. A deréknál szűk, egyenes szárú, de kicsit bővebb fazon. Érdemes a derekát díszíteni valami kiegészítővel, ha extrább szettet szeretne. 

Chino

A chino nadrágok a nyári és tavaszi gardrób alapdarabjai, mind nőknél és férfiaknál. Kifejezetten elegánsak, ugyanakkor kényelmesek is. Legtöbbször vékony anyagból készül, a csípőnél és bokánál szűkített, míg a comboknál pedig bővebb. Szinte bármilyen cipővel és felsővel jól kombinálhatóak. 

Loafer

A loafer, azaz mokaszin cipők a nők és férfiak körében is gyakran hordott darab, leginkább nyáron és tavasszal. A belebújós lábbelinek széles a sarka és viszonylag nyitott a teteje. Nagyon kényelmes és mindenhez illik. A nőknél nagyon jól mutat belőle egy platformos változat. Ehhez nagyon hasonló fazon a brouge cipő, azzal a különbséggel, hogy ennél a típusnál az orr résznél különleges mintázat díszeleg.

Oxford és derby

Az oxford és a derby a legismertebb elegáns cipők. Sokan összekeverik őket, ami nem véletlen, hiszen egy laikus számára tényleg szinte ugyanúgy néznek ki. Mindkettő bőr vagy bőrhatású anyagból készül, mandula formájú, teljesen zárt és fűzős darab. A különbség viszont az, hogy az oxfordnak zárt, míg a derbynek nyitott fűzőrendszer van. 

Crop topok

A crop topok szinte mindennel párosíthatóak és igazán jól mutatnak. A felsőrész szexisége abban rejlik, hogy mell alatt végződik, hasunkat szabadon hagyja. Hogy a szettben maradjon némi sejtelmesség kombinálja hosszú nadrággal vagy szoknyával.

Darázsolt felsők

A darázsolt felsőrészek és ruhák ismét nagy népszerűségnek örvendek. A gumis, testhez simuló rész kiemeli testünk formáját és gyönyörű homokóra alakot varázsol. Rendkívül csajos és nem utolsó sorban az egyik legkényelmesebb darab is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.