Ha épp sietsz, és nincs kedved kivárni, míg a sütő bemelegszik, ez a módszer tökéletes lesz neked, hiszen mindössze 5 perc kell hozzá, és az eredmény szinte olyan, mint egy sütőben sült édesburgonya. Akár egy könnyű, egészséges köretet keresel, akár egy gyors ebéd alapját, az édesburgonya mikrózása gyors és egyszerű kezdés egy ízletes ételhez.
Az édesburgonya, avagy más néven batáta sokféleképpen elkészíthető, sőt, édeskés íze miatt még süteményekhez is remekül felhasználható. Sokan választják a krumpli helyettesítésére, ugyanis egészségesebb annál. B6- és C-vitamin-tartalma kiemelkedő és magnéziumban is gazdag. Alacsony a glikémiás indexe, szénhidrátjai lassan szívódnak fel, így hosszú időre ellátják a testet energiával. Diétában, fogyókúrában, cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén is jól beépíthető az étrendbe.
- 1 db, kb. 225 g-os édesburgonya
- csipet só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 kis darab vaj
A mikrós édesburgonya önmagában is nagyon finom, köretként. De számtalan alapanyaggal megtöltheted, így egy tartalmasabb étel készülhet belőle.
- Töltsd meg darált hússal, adj hozzá salsát, avokádót és reszelt sajtot, az igazi mexikói élményért.
- Grillezett csirkehússal, guacamoleval és friss korianderrel egy könnyű, mégis tápláló ételt kaphatsz.
- De kerülhet az édesburgonyába párolt spenót és fetasajt, ha valami ízletes, húsmentes fogásra vágysz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.