5 őrült kávéíz-variáció, amelyet meg kell kóstolnod!

kávé , kávékülönlegesség, latte, ízesített latte,
Shutterstock/Yulia Furman -
különlegesség ízesített latte kávé
Unod a hagyományos kávékat, és valami igazán izgalmasra vágysz? Akkor fedezd fel ezt az 5 különleges kávéíz-variációt, amelyek garantáltan új megvilágításba helyezik, amit eddig a kávéról gondoltál!

A kávé a világ egyik legkedveltebb itala, millióan rajonganak érte és szinte elképzelhetetlennek tartják a napjukat nélküle. Serkentő, élénkítő hatása mellett az élvezeti értéke sem elhanyagolható. Semmihez sem hasonlítható illata, magával ragadó színe és karakteres íze mind hozzátesz népszerűségéhez. Az évszázadok során a keserű feketének számtalan verziója és variációja született, hogy mindenki megtalálja az igényeihez legmegfelelőbb verziót. Ha azonban szívesen kísérletezel új variációkkal, nyitott vagy az új ízélményekre és örömmel fedezel fel különleges, néha kicsit bizarr ízkombinációkat, akkor ezt az 5 kávét feltétlen kóstold meg!

kávé , kávékülönlegesség, latte, ízesített latte
A kávé imádók és a bátor kísérletezők a legvadabb ízpárosításoktól sem riadnak vissza.
Forrás: Shutterstock/Efetova Anna

5 meghökkentő ízű kávé, amit ne hagyj ki, ha valami különlegességre vágysz

A kávéipar szereplői természetesen mindig figyelemmel követik a legújabb trendeket, így nem meglepő, hogy az utóbbi években számos alternatív latte került a piacra. Az őszi időszak ikonikus sztárja, a pumpkin spice latte uralma azonban 2003 óta töretlen. És ritkán találni olyan kávéízesítést, amely ennyire képes lenne elbűvölni a latte kedvelőit. Azonban ha te is azok közé tartozol, akik gyakran rendelnek a kávézók különlegességei közül, és követik a legújabb kávétrendeket, próbáld ki ezeket a meghökkentő és nem mindennapi ízeket. 

1. Rózsaszirom-céklás latte 

Különleges, elsőre szokatlannak tűnő kávékülönlegesség, ami azonnal magára vonja a figyelmet, olyan, mintha egy rózsaszín szemüvegen keresztül látnád a kávéd. Angliában és Ausztráliában a kávézók előszeretettel kínálják azoknak, akik valami egyedire vágynak. Céklapor, ehető rózsaszirmok és vaníliaszirup adják ennek a kávénak a fantasztikus rózsaszín árnyalatát és egyedi ízét. A cékla természetes földes íze tökéletes harmóniát alkot a vaníliás jegyekkel, miközben az ehető rózsaszirmok finom virágos aromával gazdagítják az italt. 

Nemcsak látványos, de az ízek is tökéletes harmóniában egyesülnek, selymes simaságot kölcsönözve a habos kávénak. Ráadásul kiváló fotótéma az Instagramra! 

Ha valami újra vágysz a kávés életedben, mindenképp írd fel a teendőid közé ennek a kávénak a megkóstolását. 

2. Szenes kávé

A szenes kávé az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb kávétrendje, amely elsősorban Japánban és Dél-Koreában vált népszerűvé, de a nyugati világban is egyre többen kóstolják meg. 

A szenes kávé jellegzetes, fekete színét az aktív szén adja, amelyet gyakran a kávé mellett egészségmegőrző hatásai miatt is használnak.

 Az aktív szén segíthet a méregtelenítésben, bár tudományosan nem minden előnyét igazolták. A szenes latte különleges látványt nyújt, és egy igazán Instagram-barát ital, amely remekül mutat a képeken. Íze sem mindennapi: a kávé és az aktív szén kombinációja enyhén füstös, krémes ízvilágot hoz létre, amitől helye van a kávékülönlegességek között.

3. Sajtos kávé

Különleges és meglepő kávéélményre vágysz? Akkor a sajtos kávét neked találták ki! A spanyol területeken ezt a kávét úgy készítik, hogy egy kis darab fehér sajtot tesznek a csésze aljára, majd erre öntik rá a frissen főzött kávét. Így a sajt fokozatosan olvad el, különleges, enyhén sós ízt adva a kávénak. Már Finnországban is nagy népszerűségnek örvend.  A finnek egy különleges, rugalmas állagú sajtot adnak a forró kávéhoz, amely lassan megolvad, és krémes állagúvá teszi az italt. 

4. Avokádó latte 

Az avokádós kávé az egyik legújabb kávétrend, amely az egészségtudatos kávéfogyasztók körében robbant be a köztudatba. Ez a kávé bár látványnak sem utolsó és emellett még tápláló és egészséges is, nem beszélve egyedi ízéről. Elsősorban Kaliforniában, a vegán és egészséges táplálkozásra fókuszáló kávézókban népszerű, de az utóbbi időben világszerte egyre több kávéház kínálatában megtalálható. 

Az avokádó latte elkészítése során friss avokádót, espresso-t és növényi tejet kevernek össze, amely egy sima, krémes italt eredményez, amit ízesíthetnek mézzel vagy vaníliával.

5. Hagymás kávé

Ezt a különleges italt a friss újhagyma zöldje és az espresso kombinálásával készítik, ami egyedi,enyhén sós ízélményt nyújt. Általában nem csak a kávéba, hanem a tetejére is kerül a markáns ízű és illatú hagymából. A hagymás kávé a kávék világában egy igazán szokatlan trend, ami elsősorban az ázsiai konyhákban terjedt el, bár néhány nyugati kávézó is felvette a kínálatába, hogy a bátor kávérajongók kipróbálhassák. Egyszer lehet megkóstolnánk, de valószínűleg nem ez lesz a jövőben a kedvencünk.

Ezek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.