gyors süti recept édességek kekszek mogyoróvaj
Ez az a süti recept, amit kerestél! Hiszen a mogyoróvajas keksz pillanatok alatt elkészíthető, minimális erőfeszítéssel és kevesebb mint 30 perc alatt. Gluténmentesek és rendkívül finomak, a sós, édes és mogyorós ízek tökéletes harmóniájával.

A valaha volt legegyszerűbb süti recept. Hiszen a 3 hozzávalós mogyoróvajas keksz könnyen elkészíthető, és tökéletes választás a hűvös estéken egy bögre forró tea mellé. A gyerekeknek is csomagolhatsz belőle tízóraira, és ne felejts el magadnak is készíteni néhányat, ha a nap folyamán szükséged lenne egy kis nassolnivalóra a munka közben.

mogyoróvajas keksz
A mogyoróvajas keksz pikk-pakk elkészül és az egész család kedvence lesz!
Forrás: Shutterstock/Alena_Kos

Mogyoróvajas keksz: Egyszerű és ellenállhatatlan

Csak mogyoróvaj, cukor és egy tojás kell hozzá, így tényleg pillanatok alatt elkészíthető, akár a gyerekekkel közösen is. Ráadásul ezek az alapvető hozzávalók szinte biztos, hogy megtalálhatók a konyhádban. Akár kezdő vagy gyakorlott sütirajongó vagy, ezek a mogyoróvajas kekszek hamar kedvenceddé válhatnak majd, hiszen szinte bármilyen alkalomra bevethetők. A mogyoróvaj a földimogyoróból készült kissé zsíros, egyszerre édes és sós finomság. A földimogyorónak magas a fehérjetartalma és fehérjében és zsírban is gazdag és magas a K-vitamin tartalma is. Továbbá egyszeresen telített zsírsavakat tartalmaz, melyeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van. Naponta fogyasztva számos egészségügyi előnyünk is származhat belőle. A mogyoróvajból készült keksz feltölti az embert energiával, ami a tél közeledtével különösen jól jön. 

Hozzávalók ~25 db mogyoróvajas kekszhez:

- 1 csésze mogyoróvaj (240 g)
- ½ csésze cukor (100 g)
- 1 tojás

Így készül a mogyoróvajas keksz

1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
2. Egy nagy tálban keverd össze a mogyoróvajat, a cukrot és a tojást.
3. Vegyél egy kanálnyi tésztát, formázz belőle golyókat, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
4. A kekszeket lapítsd le villával, majd 90 fokban fordítsd el, és nyomd le újra, hogy keresztmintát kapjanak. Ez segít, hogy egyenletesebben süljenek.
5. Süsd 8-10 percig, vagy amíg a kekszek alja aranybarnává nem válik.
6. Vedd ki a tepsiből, és hagyd kihűlni.

Tippek

  • Tehetsz hozzá egy fél mokkáskanálnyi mézet, amitől még puhább lesz a keksz, illetve ha kicsit édesebbre szeretnéd. 
  • Ízlés szerinti mennyiségben keverhetsz hozzá tej- vagy keserű csokoládés csokicseppeket is. 
  • Villa helyett sütipecséttel is nyomhatsz a kekszekbe különböző mintákat.
  • Ha szereted, egy késhegynyi fahéjat is keverhetsz a tésztához amitől még ünnepibb íze lesz.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.