A rakott krumpli hosszú idő óta kedvelt étel a magyar konyhában, amelyet egyszerűsége és nagyszerűsége tesz ellenállhatatlanná. Variálható, de alapvető összetevői mindig a burgonya, tojás, kolbász és a tejföl.
A rakott krumpli eredetéről nincsenek pontos infomrációink, ami biztos, az az, hogy először hazánkban először Czifray István, a Magyar nemzeti szakácsköny 1840-es kiadásában említik. Legközelebbi rokona a francia tartiflette. A magyar konyhába más európia országok hasonló fogásain keresztül került be, parasztok és nemesek egyaránt készítették. A magyar változat különlegessége a füstölt kolbász használata, ami markánsan megkülönbözteti más országok hasonló ételeitől.
A klasszikus rakott krumpliban nem volt tejszín, ám több szakács is esküszik erre a "titkos" összetevőre. Most egy ilyen receptet hoztunk nektek, próbáljátok ki!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.