A legízletesebb őszi finomság: mennyei sütőtöktorta

Sütőtök torta
Arina P Habich/Shutterstock - Arina P Habich
recept sütőtök ősz
Ezzel a szuperfinom sütőtöktortával hatalmas sikereket érhetsz el, ha egy halloweeni buliba vagy hivatalos. De egy szép, őszi vasárnap délután meglepheted vele a családot is: garantáltan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját, aki megkóstolja.

Ha sütőtök rajongó vagy, mindenképp ki kell próbálnod ezt a mennyei, könnyen elkészíthető sütőtöktortát – főleg akkor, ha a családban vagy a baráti társaságodban van olyan, aki ősszel ünnepli a születésnapját. Egy kellemes őszi délutánt is feldobhatsz vele, de édes reggeli gyanánt is kitűnő választás. Krémsajtos cukormázzal párosítva a kedvenc desszerted lesz, puha, finom és lágy… mire vársz még?

Sütőtök torta
Ha sütőtökrajongó vagy, ki kell próbálnod ezt a mennyei sütőtöktortát
Forrás: Shutterstock

Hogyan készítheted el a mennyei sütőtöktortát

Hozzávalók:

A tésztához:

360 g liszt

2 teáskanál őrölt fahéj

1,5 teáskanál sütőpor

egy csipetnyi só

fél teáskanál szódabikarbóna

fél teáskanál őrölt szerecsendió

¼ teáskanál őrölt gyömbér

kb. 110 g vaj

270 g barna cukor

150 g kristálycukor

4 nagyobb tojás

1 teáskanál vanília kivonat

4,44 dl sütőtökpüré

A cukormázhoz:

226 g krémsajt

6 evőkanál puha vaj

290 g porcukor

1 teáskanál vanília kivonat

fél teáskanál fahéj

1. Melegítsük elő a sütőt 350°-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd kenjük ki vajjal vagy olívaolajjal. Egy közepes tálban keverjük ki a lisztet, a fahéjat, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a szerecsendiót és a gyömbért.

2. Egy nagy tálban verjük habosra kézi mixer segítségével a vajat és a cukrot, amíg könnyű és habos nem lesz. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után jól elkeverjük. Adjuk hozzá a vaníliát és a sütőtökpürét is, majd alapos kevergetés után a száraz hozzávalókat is. Addig keverjük, amíg össze nem áll.

3. Öntsük a masszát az előkészített tepsibe és simítsuk el a tetejét. 30 percig süssük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Közben elkészítjük a cukormázat is: egy nagy tálban kézi mixerrel keverjük simára a vajat és a krémsajtot. Ügyeljünk arra, hogy a krémsajt és a vaj is szoba-hőmérsékletű legyen. Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük csomómentesre, majd a végén hozzáadhatjuk a vaníliát és a csipet sót.

5. A tortát egy tálalótálra, vagy vágódeszkára helyezzük. Megkenjük a krémmel és megszórjuk fahéjjal.

 


 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.