Negyedórás csokitorta mindössze 3 hozzávalóból: egyszerű, gyors és ínycsiklandó recept

desszert airfryer csokitorta
A tortasütés rizikós vállalkozás, nem utolsó sorban pedig hosszú folyamat. Ez a csokitorta azonban egyszerű és gyors, mégis ínycsiklandó: 15-16 perc alatt elkészül és csak 3 hozzávaló szükséges hozzá.

A csokitorta az egyik legfinomabb desszert, de sokan nem vállalkoznak az elkészítésére, főleg a kezdő szakácsok. A sütés ugyanis precízebb folyamat, és sok mindenen elcsúszhat, ráadásul csak a folyamat legvégén derül ki, hogy mindent jól csináltunk-e. A sikerélmény tehát nem garantált, de az alábbi recept meghozza a kedvet a kísérletezéshez, ugyanis sem sok idő, sem sok hozzávaló nem szükséges hozzá, de még sütő se!

csokitorta, torta, tortaszelet
A csokitorta az egyik legfinomabb deszert
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Íme, a negyedórás csokitorta

Megszoktuk, hogy a klasszikus torták általában a piskóták sütésével kezdődnek, ez már sokak kedvét elveszi a próbálkozástól, ugyanis a siker egyáltalán nem garantált. A nem tapasztalt sütők pedig inkább nem kockáztatnak, főleg nem akkor, ha valamilyen eseményre kell a csokitorta. Nem kell azonban hosszú és bonyolult folyamatnak lennie a tortasütésnek. 

Claire - aki egy gasztroblog szerzője - szerint a legfinomabb és legegyszerűbb csokitorta elkészíthető airfryerben is, mindössze három egyszerű hozzávalóból. Ez meglepőnek hangozhat, hiszen habár az airfryerben nagyon sokféle étel elkészíthető, de a torta nem az, amit eszünkbe jutna ennek az eszköznek a segítségével megsütni. „Mindig is a gyorsan és könnyen elkészíthető receptek híve voltam, és ez a légsütőben sütött csokitorta a legegyszerűbb, de egyben legfinomabb receptek közé tartozik" - mondja Clair. A csokoládétorta előkészítése mindössze 2-3 percet vesz igénybe, a sütése pedig 13 percet az airfryerben.

Hozzávalók 

  • 100 g sima liszt 
  • 300 g csokoládékrém (lehet Nutella, vagy más ahhoz hasonló krém is)
  • 2 közepes méretű tojás

Elkészítés

Az első lépés az, hogy a lisztet, a csokoládékrémet és a tojásokat egy tálba tesszük, és kézzel vagy elektromos habverővel összekeverjük. Ezután az airfyer kosarát jól ki kell kennünk olajjal vagy vajjal, esetleg kibélelhetjük sütőpapírral. Ezután beleöntjük a masszát, majd 180 fokon 13 percig sütjük. Ez egy igazán omlós és ragacsos sütemény lesz, majdnem olyan állagú, mint egy brownie. Ha valaki a szilárdabb csokitortát szereti, az még 2-3 percig hagyhatja sülni. Fontos, hogy teljesen meg kell várni, hogy kihűljön, mielőtt kivennénk a formából. Bogyós gyümölcsökkel, fagyival is tálalhatjuk, de magában is isteni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.