Eddig rosszul tisztítottad a melegszendvicssütőd: ez a trükk megváltoztatja az életed

melegszendvicssütő, tisztítás, trükk
Shutterstock/FotoDuets -
konyhai praktika konyhai trükk TikTok tisztítás konyhai gépek
Ha te is a melegszendvics kedvelők táborát erősíted, akkor jól tudod, milyen fárasztó és időigényes takarítani a melegszendvicssütőt utána. Azonban itt egy zseniális trükk, amely megkönnyíti a tisztítást!

Vannak olyan konyhai eszközök, amelyeket szinte minden nap használunk, mint például a melegszendvicssütő. Gyorsan összedobhatjuk benne a szendvicset, és pár perc múlva már egy ínycsiklandó meleg vacsora vár ránk. Az olvadt sajt valóban mennyei, ám a melegszendvicssütő takarítása már korántsem ilyen egyszerű. A kifolyt sajt és egyéb hozzávalók rendre odaragadnak. De gondoltad volna, hogy mindössze egy hétköznapi háztartási termékre van szükséged ahhoz, hogy a melegszendvicssütő tisztítása ne váljon rémálommá? Egy TikTok-os életmódtanácsadó zseniális trükköt osztott meg, amely megkönnyíti a tisztítást!

melegszendvicssütő, tisztítás, trükk
Ezzel a trükkel pikk-pakk tisztává varázsolhatod a melegszendvicssütőd.
Forrás: Shutterstock/Matthew Ashmore

Íme a trükk, hogy a melegszendvicssütőd mindig ragyogóan tiszta legyen

A melegszendvics rajongók jól tudják, milyen nehézkes takarítani a szendvicskészítőt egy ízletes sajtos szendvics elkészítése után, amikor az összes hozzávaló kifolyik és odaragad az eszközhöz. Ez az egyszerű és praktikus trükk azonban sok időt takaríthat meg bárkinek, aki gyakran használja ezt a konyhai eszközét. Egy TikTok-os életmódtanácsadó zseniális tippet osztott meg a melegszendvicssütő makulátlan tisztán tartására, mindössze egy közönséges háztartási termék segítségével. Major Mum Hacks (@majormumhacks) felhasználó egy videóban mutatta be a trükköt több százezer követőjének. 

A melegszendvicssütők takarítása rémálom, ezért ez a trükk megkímél a felesleges munkától” – írta a videója feliratában. „A sütőpapír magában tartja az összes kifolyó levet, és mivel nincs láng, nem kell attól tartani, hogy tűz keletkezik, ellentétben a pirítós készítőkkel.

Ezután a sütőpapírba csomagolt szendvicsét a gépbe helyezte, majd bezárta, hogy felmelegedjen. Amikor elkészült, Major Mum Hacks eltávolította a most már pirított szendvicsét, és megmutatta, hogy a felesleges sajt a papírba ragadt, így elkerülve a kifolyását a gépre.

@majormumhacks Toastie makers are a nightmare to clean, so this hack will save you from doing that. It keeps all the juices inside the baking paper; there isn’t a risk of fire because there’s no flame, unlike a toaster. 💕 #mumhack #lifehack #foodhack #cleaninghacks ♬ original sound - Mum hacks tips and tricks Uk

A videó alá kommentelők nem győzték dicsérni és megköszönni ezt az egyszerű, ámde annál hasznosabb trükköt: 

„Zseniális!”  

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy takarítsunk!”

„Úristen, ez életmentő – a melegszendvicskészítő gépem egyszerűen tönkreteszi a szendvicsemet. Remélem, ez működik!” 

 „Teljesen megdöbbentem. Soha nem jutott volna eszembe. Én is kidobtam egyet, mert a sajt és a bab a nehezen elérhető helyekre került, így megégett. Ha veszek egy másikat, ezt fogom csinálni! Köszönöm.” 

Persze mint ahogy az lenni szokott, hiába a furfangos TikTok trükk volt néhány felhasználó, aki nem volt annyira elragadtatva, és bevallotta, hogy inkább a hagyományos módszereikhez ragaszkodnak. „Szeretem, ha a melegszendvics szépen megpirul” – kommentálta ironikusan az egyik kritikus. „Igen, szép és tiszta, de ez nem a gép feladata. Ráadásul csak időt és pénzt pazaroltál el, hogy egy olyan toastie-t készíts, ami nem is pirult meg.”

Voltak, akik szerint pedig pazarlás a sütőpapír és szerintük bőven elég, ha a melegszendvicssütőt használat után áttörölgetjük egy nedves ruhával, vagy ha kivehető a belső része, akkor az könnyen elmosogatható, vagy betehető a mosogatógépbe is.  Mindenesetre egy próbát megér, hogy meg tudd állapítani, neked bejön-e ez a sütőpapíros trükk.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.