A fagyasztóban tárolt ételek rengeteg időt és energiát spórolhatnak a hétköznapokon. Egy jól megpakolt fagyasztó segít, hogy mindig legyen kéznél valami gyors és tápláló, amikor nincs idő vagy energia főzni. Íme öt egyszerű, fagyasztható étel, amelyek praktikusak és finomak, és csak egy kis előkészületet igényelnek!
A leves az egyik legjobb fagyasztható étel, mivel könnyű elkészíteni nagy adagban, és bármikor egy gyors és laktató ebédet, vagy vacsorát biztosít.
Tipp: Készíts nagy adag minestrone-t, csirkelevest vagy lencselevest, majd hűtsd le, és oszd kisebb adagokra. Töltsd őket fagyasztótasakokba vagy dobozokba, és írd rá a dátumot. Fagyasztás előtt kerüld a tésztát és a tejes alapanyagokat, mert ezek állaga megváltozhat felengedéskor – ezeket tálalás előtt add hozzá!
2. Rakott ételek (például lasagna, rakott zöldségek)
A rakott ételek, mint a lasagne vagy a rakott zöldségek, kitűnő választások a fagyasztóba. Könnyen adagolhatók, és újramelegítve is megőrzik ízüket. Készíts el egy tepsinyi lasagnét, rakott krumplit vagy rakott zöldséget. Miután kihűlt, adagold kisebb dobozokba vagy csomagold fóliába. A rakott ételeket könnyen felmelegítheted sütőben vagy mikrohullámú sütőben, így gyors ebéd vagy vacsora lesz belőlük.
Tipp: A bolognai szósz sokféleképpen felhasználható. Tésztaszósz, mártogatós, melegszendvicskrém és pizzafeltét is lehet belőle.
A fagyasztóban tárolható, gazdag ízű curry-k és pörköltek rendkívül praktikusak, mivel sokféle hozzávalóból készíthetők és tele vannak tápanyagokkal. Emellett ezek az ételek általában finomabbak, ha újramelegítjük őket, mivel az ízek összeérnek.
Tipp: Próbáld ki a zöldséges vagy csirke curry-t, marhapörköltet vagy egy egyszerű chilit. Főzés után hűtsd le az ételt, majd adagold kisebb dobozokba, hogy egy-egy adagot könnyen elővehess. Az újramelegítéshez add friss rizst vagy naan kenyeret!
A sós piték, például a spenótos-fetás quiche vagy a zöldséges pite, könnyen fagyaszthatók, és ideálisak reggelire, ebédre vagy akár vacsorára. Ezeket előkészítheted egészben vagy szeletekben is, hogy könnyen adagolhatók legyenek.
Tipp: Készíts el egy nagyobb tepsi quiche-t vagy sós pitét, majd hűtsd le, és szeleteld fel. Csomagold őket fóliába vagy helyezd légmentesen záródó dobozokba, és tedd a fagyasztóba. Fogyasztás előtt 10-15 percre melegítsd elő a sütőben, hogy újra ropogós legyen a tészta.
A zöldségpogácsák és fasírtok tökéletesen tárolhatók a fagyasztóban, és bármikor gyorsan megsüthetők vagy újramelegíthetők. Kiválóan használhatók hamburgerként, saláták mellé vagy akár főételként is.
Tipp: Készíts sárgarépa-cukkinipogácsát, csicseriborsós falafelt, marhafasírtot vagy lencsefasírtot. Miután megformáztad a pogácsákat, helyezd őket egy tepsire, és fagyaszd meg őket külön-külön, hogy ne ragadjanak össze. Amikor megfagytak, tedd őket egy nagyobb tasakba vagy dobozba. Sütés előtt vedd ki a szükséges mennyiséget, és süsd meg serpenyőben vagy sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.