Minden konyhában jól jön egy fűszer mixtúra. Boltban is kaphatók, de még jobb, ha a fűszerkeverék házilag készül, így saját ízlésünk szerint alakíthatjuk. Egy karakteres fűszerkeverék konyhád védjegyévé válhat, így elhoztuk a mi kedvenc házi fűszerkeverékeinket inspiráció gyanánt.
Ki ne rajongana egy kellemes, citrusos aromájú sült halért, mely szétomlik a szájban? A citrombors halon kívül grillzöldségek, saláták, húsok ízét is nagyszerűen kihozza.
1 ek só
1 citrom finomra reszelt héja
1 ek durvára őrölt feketebors
2 kk vöröshagymapor
1 kk fehérbors
2 kk kristálycukor
1. Reszeljük le a citrom héját és 130 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt szárítsuk ki.
2. Egy tálkában öntsük össze a többi fűszert, majd a citromhéjat hozzáadva keverjük össze a házi fűszerkeveréket.
3. Jól záródó dobozban, száraz helyen tároljuk a citromborsot.
Egy grill fűszerkeverék házilag elkészítve a nyári kerti partik csillaga, de konyhában felhasználva is megbízható társ a hideg hónapokban.
1 ek só
1 tk vöröshagymapor
2 tk fokhagyma granulátum
1,5 tk fűszerpaprika
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriandermag
1 tk oregánó
1 tk frissen őrölt feketebors
Az összetevőket keverd jól össze, és már fűszerezheted is vele a húsokat.
Kevesen gondolnák, de a provance-i fűszerkeverék számos recept alapja, mely mindig jól jön, ha fel akarjuk dobni ételkölteményünket. Mivel több verziója létezik, az alapreceptjét hoztuk el, amit aztán kedvedre módosíthatsz.
1 ek rozmaring
1 ek majoranna
1 ek bazsalikom
½ ek kakukkfű
½ ek borsikafű
1 tk tárkony
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és kész is az ízletes fűszerkeverék.
Nincs is jobb annál, mint egy forralt borral bekuckózni a meleg pokróc alá egy fagyos téli éjszakán. Ehhez el is hoztuk az egyik legjobb forraltbor-fűszerkeveréket, amit házilag készíthetsz.
Ez a fűszer mixtúra dekorációnak vagy ünnepi meglepetésnek sem utolsó.
1 db narancs
1 db citrom
1 db alma
2 rúd fahéj
2 db csillagánizs
4 db kardamon
1 tk őrölt szerecsendió
1 db babérlevél
1. Mosd meg és karikázd fel az almát, narancsot, citromot. Sütőpapírra helyezve tedd be 100 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 1-1,5 órára és szárítsd ki. Barnulás előtt vedd ki a gyümölcsöket.
2. Miután kihűltek a gyümölcsök, egy üvegedényben keverd őket össze a többi fűszerrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.