Vajtartóban a pulton, zacskójában a hűtőben - sokféle ember sokféleképpen tárolja a vajat, és arra esküszik. Van azonban egy kevésbé ismert technika, amelynek köszönhetően sokkal tovább maradhat friss a vaj, mint gondolnánk.
Vlatka Lake tárolási szakértő megosztott egy olyan módszert a vaj tárolására, amely megváltoztatja a játékszabályokat. A legjobb benne az, hogy semmilyen különleges eszközre vagy edényre nincs hozzá szükség, csak egy olyan dologra, mely már egyébként is ott van minden konyhában, ez pedig nem más, mint a fólia. A szakértő szeront a vaj magas zsírtartalma miatt érzékeny a hőmérsékletre, a fényre és a külső szagokra. Ezek a tényezők gyorsan megváltoztathatják az ízét, a textúráját és az általános minőségét. „Fontos, hogy megértsük a vaj tárolásának technikai részleteit, hogy a legjobb döntést hozhassuk" - mondta.
Vlatka azt javasolja, hogy szorosan csomagoljuk be fóliába, majd tegyük egy fagyasztásra alkalmas edénybe vagy zacskóba. „A csomagolás megakadályozza a fagyasztás okozta károsodást és távol tartja a szagokat" - mondta. Ez a módszer biztosítja, hogy a vaj friss maradjon és a fagyasztóban akár 12 hónapig is megőrizze minőségét.
Azok számára, akik ritkábban használják a vajat, vagy hosszabb ideig szeretnék frissen tartani, továbbra is a hűtés a legmegbízhatóbb megoldás. A sótlan vaj légmentesen záródó edényben tárolva akár egy hónapig is eláll a hűtőben, míg a sózott vaj - a só tartósító tulajdonságainak köszönhetően - akár három hónapig is eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.