A világ legegyszerűbb hókiflije: csak 4 összetevő kell hozzá

hókifli
Shutterstock/Viktoria Hodos -
sütemény recept karácsony 2024 hókifli recept
A hókifli az egyik legklasszikusabb karácsonyi sütemény, és szinte mindenki szereti. Íme egy szuper egyszerű recept a karácsonyi édességhez - csupán 4 hozzávalót kell beszerezned.

Ez talán a világ legegyszerűbb hókifli receptje. Omlós és mutatós desszert, amely dobozba téve sokáig eláll, és gasztroajándéknak is tökéletes. De vigyázz, mert ha egyszer megkóstolod, lehetetln lesz majd abbahagyni!

hókifli
Hókifli nélkül szinte elképzelhetetlen a karácsony.
Forrás: Shutterstock/Viktoria Hodos

Így készül a hókifli:

Az ünnepek előtti év végi hajrában sokan nem tudnak órákat a konyhában tölteni. Amíg a klasszikus karácsonyi sütemények, mint a bejgli vagy a zserbó, elkészítése bonyolult és időigényes, szerencsére vannak olyan finomságok is, amelyek rövid idő alatt elkészülnek, és mindössze néhány hozzávalót igényelnek. Ennél a hókifli receptnél talán a kiflik formázása vesz igénybe több időt, de egy kis gyakorlattal ez is gyerekjáték lesz.

Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged:

  • 250 g vaj
  • 125 g porcukor
  • 300 g liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor (opcionálisan igazi vanília)

Így készíthetsz egyszerűen és gyorsan finom vaníliás kifliket

1. Tedd egy nagy tálba a puha vajat (kb. 30 perccel korábban vedd ki a hűtőből) és a porcukrot. Ezután egy kanállal vagy mixerrel keverd sima masszává.

2. Majd add hozzá a lisztet, és kézzel gyúrd a tésztát addig, amíg minden jól össze nem áll. A tésztának szép simának és rugalmasnak kell lennie. Érdemes ezután minimum 30 percre fóliába csomagolva hűtőbe tenni a tésztát, hogy kicsit megszilárduljon, utána könnyebb lesz majd formázni.

3. Formázz a tésztából kis kifliket. Ehhez vegyél egy kisebb adag tésztát, és a kezeid között sodord hengerré. Ezután hajlítsd meg a hengert egy kis kifli alakúra, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

4. Helyezd a kifliket előmelegített sütőbe és 180 fokon (alsó-felső sütés) süsd őket körülbelül 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. 

5. Amíg a kiflik sülnek, keverd össze a porcukrot a vaníliás cukorral.

6. Amint a kiflik megsültek, vedd ki őket a sütőből, és hagyd őket rövid ideig hűlni. Ezután óvatosan forgasd meg őket a vaníliás cukorral elkevert porcukorban, hogy könnyű cukorbevonatot kapjanak.

7. Hagyd a kifliket teljesen kihűlni, mielőtt megkóstolod őket. Gyönyörűen omlósak lesznek, és szinte elolvadnak a szádban. Jó étvágyat és kellemes nassolást!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.