A sajtkrémes pogácsa egy igazi magyar kedvenc, ami nemcsak a házi sütik közül kiemelkedő, hanem a legkülönbözőbb rendezvények, bulik és családi összejövetelek elmaradhatatlan darabja. A tésztája omlós és levegős, a sajtkrém pedig gazdag, krémes ízt ad neki, így minden falat igazi élményt nyújt. Könnyedén elkészíthető, de olyan ízélményt kínál, amitől biztosan mindenki rákattan.
A sajtos pogácsa igazi „parti” étel, de a hétköznapokban is tökéletes választás lehet egy finom uzsonnához, vagy egy hangulatos kávé mellé. Sokan készítik ünnepi alkalmakra, hiszen a sajtos íz és az omlós tészta kombinációja mindenkit levesz a lábáról. Az illata a sütőből kifelé áradva pedig garantáltan mindenkit odavonz!
A pogácsához:
Morzsoljuk el a hideg, kis kockákra vágott vajat a lisztben. Adjuk hozzá az áttört túrót, a tojást és a sót, majd gyúrjuk össze. A tésztát tegyük hűtőbe 30 percre. A pihentetett tésztát lisztezett felületen gyúrjuk át, nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra, és szaggassuk ki közepes méretű pogácsaszaggatóval. A pogácsákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg egy kevés vízzel felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal. A pogácsákat 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 25 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd keresztben vágjuk ketté mindet. A puha vajat és a krémsajtot habverővel keverjük ki, ízlés szerint adjunk hozzá sót vagy borsot. Töltsük sima csövű habzsákba, és nyomjunk a krémből egy adagot a pogácsa alsó felére. A sajtot reszeljük le, tegyünk egy keveset a krémre, majd helyezzük rá a pogácsakalapokat.
A pogácsa tésztájában a túró felét juhtúróra cserélheted, és a trappista sajt helyett választhatsz füstölt sajtot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.