A rétegek harmóniája, az ízek gazdagsága, az istenien összesült ínycsiklandó hozzávalók varázsolják a lasagnét utánozhatatlan fogássá. De miért ne lehetne mindezt vegán módon is élvezni? Ez a vegán lasagne recept modern csavart ad a hagyományos olasz ételnek. A húsmentes hozzávalók nemcsak ízletesek, hanem könnyedebbek is, így bűntudat nélkül élvezheted az elsőtől az utolsó falatig. Akár gyakorlott vegán vagy, akár csak most ismerkedsz a növényi alapú konyhával, ez a recept garantáltan elvarázsol – végtelenül egyszerű elkészíteni, és meglátod: még azokat is meggyőzi, akik eddig ragaszkodtak a darált húsos verzióhoz.
1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Forralj fel egy nagy lábas sós vizet, és főzd a tésztát félkeményre (al dente állag). Szűrd le, majd tedd félre.
2. A növényi fehérjealapot (tofut, vagy amit szeretnél) csomagold tiszta konyharuhába vagy papírtörlőbe. Helyezd egy tányérra, és nyomkodd meg egy másik tányér vagy serpenyő segítségével, hogy eltávolítsd a felesleges folyadékot. Hagyd állni fél órán át, majd villával morzsold szét, és ízesítsd sóval és borssal. Ezután tedd félre.
3. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózd, borsozd, és szórj rá egy kevés zöldfűszer-keveréket. Dobd rá a szeletelt gombát, és főzd, amíg megpuhul, körülbelül 3-4 percig. Keverd bele a kiolvasztott spenótot, és dolgozd össze. Vedd le a tűzről, és tedd félre a zöldségkeveréket.
4. A serpenyőt tisztítsd meg, és készítsd el benne a krémes szószt: öntsd bele az olajat, és hevítsd fel, amíg fényes lesz, de még nem kezd el füstölni. Szórd bele a lisztet, és keverd csomómentesre.
5. Pirítsd világos aranyszínűre, majd fokozatosan add hozzá a növényi tejet, miközben kevergeted. Szórd bele a sörélesztőpelyhet, egy csipet fokhagymaport, és fűszerezd sóval és borssal. Körülbelül 8-10 perc alatta, lassú tűzön sűrítsd be.
6. Rétegezd össze az ételt egy nagy tepsiben: kenj az aljára egy vékony réteg paradicsomos szószt, majd helyezd rá az első tésztalapot. Erre jöhet a zöldségkeverék, a szétmorzsolt tofu, még egy kis paradicsomszósz és a krémes szósz. Ismételd meg ezeket, amíg minden hozzávaló el nem fogy, a tetejére pedig tegyél paradicsomszeleteket. Szórd meg sóval, borssal, és egy kevés zöldfűszerrel.
7. Süsd 35-40 percig, amíg a paradicsom megpuhul, és az étel átmelegszik. Hagyd kicsit kihűlni, majd friss zöldfűszerekkel díszítsd, és már tálalhatod is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.