A főzés olyan alkotási folyamat, amely nemcsak kikapcsol, hanem lehetőséget ad arra is, hogy kifejezzük kreativitásunkat, kikapcsolódjunk és megörvendeztessünk másokat; hiszen nincs is annál jobb érzés, mint amikor azt látjuk, hogy az általunk készített étel szeretteinket is boldogsággal tölti el. Ezen kívül tudományosan bizonyított, hogy a főzés segít csökkenteni a stresszt, javítja a mentális jóllétet, és elősegíti az önbizalom növekedését. Az alapanyagokkal való munkálkodás és az étel elkészítése során az agyunk "flow" állapotba kerülhet – egyfajta meditatív, mégis aktív állapotba, amely feltölt és megnyugtat. Egy izgalmas szakácskönyv pedig segíthet, hogy igazán el tudjunk merülni a főzés által nyújtott kellemes érzésekben.
Az ételintolerancia, az ételallergiák és az egészséges életmódra való törekvés ma már egyre több embert érintő téma; de vajon hogyan lehet ízekben gazdag, változatos ételeket készíteni úgy, hogy közben elkerüljük a glutént, a tejtermékeket vagy akár a cukrot? Erre a kérdésre ad választ Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes című könyve, amely az egészséges táplálkozásra vágyók számára igazi alapműnek számít. A szerző saját tapasztalataira és szakértelmére támaszkodva készítette el szakácskönyvét. A mű 70 olyan rendkívüli fogást mutat be, amelyek mind mentesek a cukortól, a gluténtól, a tejtermékektől és a tojástól. Emellett ezek az ételek tökéletesen illeszkednek a 160 gramm szénhidrátos étrendbe, és kizárólag növényi alapanyagokat tartalmaznak. A Mindenmentes című könyv inspiráló, barátságos és mindenki számára elérhetővé teszi az egészséges – mindenmentes – étkezést. Nemcsak egy receptgyűjtemény, hanem egy életstílus-kalauz is, amely megmutatja, hogy lehet egyszerre egészségesen és élvezetesen élni.
Ha te is imádtad a brit humorral és társadalmi szatírával átitatott Csengetett, Mylord? Című sorozatot, akkor Boromisza István szakácskönyve garantáltan nagy kedvenced lesz. Ez a szakácskönyv egy igazi gasztronómiai utazás a sorozat varázslatos világába, amely nemcsak a korabeli angol konyha ízeit idézi meg, hanem a sorozat szellemes hangulatát is. A kötetben olyan ételek receptjeit találhatod meg, amelyek a Grantley ház konyhájában is megállnák a helyüket – minden recept elérhető alapanyagokat és könnyedén követhető leírásokat tartalmaz, így bárki számára ideális ajándék lehet. Boromisza István nemcsak recepteket kínál, hanem apró anekdotákat, humoros utalásokat a sorozat világára, valamint mesél a brit gasztronómia történetéről is.
Pokorny Lia Holnapra is marad című könyve egyszerre szakácskönyv és személyes történetgyűjtemény; amely a gasztronómia szeretetén keresztül mesél életről, családról és az otthon melegéről. Az egyszerű, hétköznapi alapanyagokra épülő, de mégis kreatív receptek mellett Lia személyes gondolatai és történetei varázsolják egyedivé a szakácskönyvet. Minden fogás mögött ott rejlik egy régi emlék, egy kedves pillanat, amely élettel tölti meg az oldalakat.
Ha te is képes vagy órákon keresztül elmerülni Stars Hollow varázslatos világában, és titokban mindig is szeretted volna megkóstolni Luke híres palacsintáját vagy Sookie ellenállhatatlan rizottóját, akkor ez a szakácskönyv garantáltan a kedvenced lesz. Tele van a sorozatból jól ismert fogásokkal – a gyorsan összedobható finomságoktól egészen a bonyolultabb ételekig –, amelyek azonnal nosztalgikus hangulatot teremtenek. A receptek mellett szórakoztató anekdoták, sorozatbeli utalások és kulisszatitkok várnak, amelyek megteremtik otthonodban a Gilmore-lányok világát.
Ez a varázslatos, Downton Abbey világát idéző szakácskönyv garantáltan mindenki kedvence lesz, aki ismeri a híres Crawley család történetét. A kötetben megtalálhatók a sorozat világából jól ismert fogások; legyen szó a híres család díszes vacsoráiról, vagy a személyzet szerény, de ínycsiklandó ételeiről. A receptek a mai konyha alapanyagaihoz és technikákhoz lettek igazítva, így te is könnyedén elkészítheted azokat a fogásokat, amelyeket Mrs. Patmore és Daisy szorgos kezeivel megálmodott. A kötet nem csak recepteket kínál, hanem történelmi betekintést is nyújt a kor étkezési szokásaiba és társadalmi különbségeibe. Annie Gray szakértő kommentárjai és a sorozatból vett idézetek segítenek még jobban megidézni Downton Abbey varázslatos hangulatát.
A könyv ínycsiklandó angol teasütemények, szendvicsek és desszertek lenyűgöző receptjeit foglalja magában; ezzel együtt a sorozat ikonikus pillanatait eleveníti meg és bemutatja az angol társadalom étkezési szokásait az 1900-as évek elejéről. Megtalálhatók benne a klasszikus brit teázások alkalmával felszolgált fogások (a gyümölcskenyerek, scone-ok és krémes sütemények), valamint Anna és Mrs. Patmore konyhai trükkjei is.
Ez a könyv hatalmas örömforrás lehet a sorozat rajongói számára: azon felül, hogy különleges recepteket kínál, betekintést nyújt a népszerű sorozat magával ragadó világába, és megosztja velünk a Westeros és Essos konyháiban uralkodó szokásokat, hozzávalókat és főzési technikákat is. Minden egyes receptje a sorozat által ihletett, és könnyen elkészíthető; még a legbonyolultabbnak tűnő ételek is. A könyv emellett történeteket és anekdotákat is tartalmaz, amelyek bemutatják, hogyan alakultak ki és miért lettek a nagy családok kedvencei ezek az ínycsiklandó fogások Westeros és Essos világában.
Az Outlander sorozat rajongói most figyeljenek, mert végre otthonukban is megízlelhetik a kelta és skót konyha autentikus fogásait. A könyv számos olyan étel receptjét tartalmazza, amelyeket a skót hegyek között – Jamie és Claire otthonában is felfedezhetünk. Az autentikus alapanyagok és hagyományos főzési technikák megidézik számunkra a történelmi konyha ízvilágát. A gyönyörű képek és izgalmas leírások segítenek abban, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk – akár egy klasszikus húsos pitét, akár egy fűszeres whiskey-bort szeretnénk elkészíteni.
Jól figyeljen, aki valaha is álmodozott már arról, hogy belépjen egy igazi párizsi boulangerie-ba, hogy egy frissen sült, ínycsiklandó croissant és egy gőzölgő kávé mellett fürkészhesse a Champs-Élysées forgalmát; itt az ideális karácsonyi ajándék! Ez a gyönyörűen illusztrált kötet egy igazi gasztronómiai utazásra hív, ahol a francia konyha elbűvölő fogásai és Párizs lenyűgöző hangulata találkoznak. A könyv betekintést nyújt a párizsi kávéházak életébe, ahol a baristák a legjobb espressót készítik, a pékségek pultja mögött pedig a világ legfinomabb süteményeit sütik.
Mary Berg Évszakról évszakra című szakácskönyve inspiráló és praktikus szakácskönyv, amely erőssége abban rejlik, hogy az éppen szezonális alapanyagokból milyen ínycsiklandó fogásokat tudunk alkotni az év különböző szakaszaiban. A kötet 12 hónapra lebontva kínál változatos fogásokat, amelyek között egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek és különlegesebb, ünnepi alkalmakra szánt receptek is megtalálhatók. Legyen szó egy könnyed tavaszi salátáról, nyári grillezett finomságokról, őszi melengető levesekről vagy télies, fűszeres süteményekről; Mary receptjei mindig ötletesek és könnyen elkészíthetőek. A könyv különlegessége, hogy nemcsak az ételek elkészítésében segít, hanem tippeket is ad az alapanyagok kiválasztásához és a szezonális konyha előnyeinek kihasználásához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.