A zserbó az egyik legkedveltebb magyar sütemény, a karácsonyi asztalról sem maradhat el. Ha azonban nincs kedved vagy időd sütni, a klasszikus desszertettel bíbelődni, próbáld ki az egyszerűbb alternatívát! A zserbógolyók könnyen elkészíthetők, mégis bennük van a hagyományos zserbó minden jellegzetes íze. Kápráztasd el a vendégeket ezzel az ellenállhatatlan finomsággal, jöjjön a zserbógolyó receptje!
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Keverjük össze a diót, a cukrot és a fahéjat. Adjunk hozzá annyi lekvárt, hogy elég szilárd legyen ahhoz, hogy golyókat formázhassunk belőle.
2. Olvasszuk fel a vajjal a csokoládét.
3. Formázzunk golyókat, mártsuk meg őket az olvasztott csokiban, majd hagyjuk megdermedni őket egy rácson. Mindegyik tetejére tegyünk egy darab diót díszítésnek, vagy szórjuk meg a maradék darált dióval, esetleg kandírozott gyümölcsökkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.