A banánkenyér népszerűsége abban rejlik, hogy kétségtelenül nagyon finom, ráadásul hihetetlenül könnyű elkészíteni. Tökéletes választás lehet, ha nem szeretnénk veszni hagyni a túlérett banánokat, és szeretjük az ellenállhatatlanul puha és szaftos sütiket. A reggeli kávé mellé épp olyan jól tud esni, mint délutáni nasiként; és egy titkos összetevővel még ellenállóbbá varázsolhatjuk ezt a fenséges süteményt.
Kétség sem férhet hozzá, hogy a banánkenyér ellenállhatatlanságához erősen hozzájárul az étcsokoládé, de amivel igazán mennyeivé varázsolhatjuk kedvenc desszertünket, az a citromlé. A citromlé segít kiegyensúlyozni az édes ízeket és megakadályozza, hogy a sütemény túl száraz legyen.
1. Bélelj ki egy kenyérsütő formát sütőpapírral, és melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütő esetében 180°C-ra, gázsütőnél 6-os fokozatra).
2. Ezután tedd a száraz hozzávalókat – a lisztet, a szódabikarbónát és egy csipet sót – egy szitába, és szitáld át alaposan egy nagy keverőtálba.
3. Egy másik tálban nyomkodd össze villával a banánokat (használhatsz krumplinyomót is) úgy, hogy néhány nagyobb darab is maradjon benne. Ezután tedd félre a tálat.
4. Jöhet a vaj és a cukor habosítása: ezt akár fakanállal, vagy kézi habverővel is megteheted, de hatásosabb, ha elektromos habverőt használsz – így csak néhány percig tart az egész.
5. Ahhoz, hogy a vajat és a cukrot alaposan habosítsd, ügyelj arra, hogy a vaj puha legyen, majd fokozatosan növeld a habverő sebességét, amíg a keverék halvány és könnyű nem lesz.
6. Ezután add hozzá a banánokhoz a tojásokat, a tejet és a vaníliát, majd jól keverd őket össze.
7. A következő lépés: keverd össze az összes hozzávalót. Lassan add hozzá a lisztes keveréket a banános masszához, miközben nyolcas formájában kevered. Ezt addig csináld, amíg teljesen sima nem lesz.
8. Következő lépésként vedd elő a csokoládét, és becsomagolt állapotában ütögesd neki a pultnak, vagy nyújtófa segítségével törd össze kisebb darabokra.
9. Add hozzá a csokoládédarabokat vagy a csokoládé chips-et a banános keverékhez, majd a citromlevet is és keverd össze jól az egyveleget.
10. Öntsd a masszát a kenyérformába, és süsd 45-55 percig, amíg megemelkedik és aranybarnára sül a teteje.
A banánkenyér közepe olykor nyers maradhat, ezért ellenőrizd a közepét tűpróbával: enyhén ragacsosnak és nedvesnek kell lennie, de nem szabad, hogy a tészta folyjon. Figyelj arra, hogy ne süsd túl a kenyeret, mert akkor kiszárad. Hagyd kihűlni, mielőtt felvágnád és tálalnád!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.