Jamie Oliver bolognai receptje tökéletes választás lehet mindazoknak, akik szeretnék felturbózni kicsit a népszerű tésztaételt, miközben nem szívesen mondanak le a hagyományos olasz ízek élvezetéről. Igazán különlegessé a füstölt császárszalonna varázsolja, de első ránézésre a lencse és a balzsamecet is szokatlan hozzávalónak tűnhet. Egy biztos: aki egyszer megkóstolja, nem fogja megbánni, hogy megtette.
1. Szedd le a rozmaring leveleit, majd aprítsd fel őket.
2. A szalonnát vágd vékony szeletekre. Helyezd egy nagy, mély lábasba 4 evőkanál olívaolajjal, és közepesen magas hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
3. Add hozzá a darált húst (mindkettőt), és egy kanál segítségével törd össze kisebb darabokra. Pirítsd kb. 15 percig, miközben rendszeresen megkevered.
4. Hámozd meg a hagymát, a sárgarépát, a fokhagymát és a zellert, majd aprítsd fel a zöldségeket a gombával együtt (használhatsz aprítót is, hogy időt spórolj). Tedd bele a zöldségeket a lábasba, és főzd további 15 percig, közben rendszeresen kevergeted.
5. Keverd hozzá a paradicsompürét és a balzsamecetet, majd öntsd bele a lencsét a levével együtt.
6. Add hozzá a konzerv paradicsomot, majd töltsd meg mindegyik konzervdobozt vízzel, forgasd át kicsit és öntsd a lábasba.
7. Forrald fel az egészet, majd felezd el az oldalasokat, és add hozzá a lábas tartalmához. Alacsony-közepes hőmérsékleten párold kb. 2 órán keresztül. Időnként törd össze egy burgonyanyomóval, hogy sűrűbb textúrát kapj, és kapard fel az edény aljára tapadt finom, ragacsos részeket.
8. Ízesítsd tengeri sóval és frissen őrölt fekete borssal. Vedd ki az oldalas csontjait a bolognai szószból.
Élvezd! Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.