Ahhoz, hogy egészségesen táplálkozzunk, nem feltétlenül kell kizárnunk a desszerteket, csupán jó, ha odafigyelünk a mennyiségre és olyan recepteket választunk, amelyek minőségi alapanyagokat tartalmaznak. Gordon Ramsay csokoládéhab-receptje mézet használ cukor helyett, amely antioxidánsokat tartalmaz és egyenletesebben emeli meg a vércukorszintet, mint a finomított cukrok. Ezen kívül tartalmaz egy szokatlan hozzávalót is, amely krémes textúrát biztosít tojás használata nélkül is – ez pedig az avokádó. Az avokádó szuperélelmiszernek számít, mivel számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz.
2 nagy, érett avokádó, meghámozva és kimagozva
3–4 evőkanál folyékony méz (ízlés szerint)
1 teáskanál vanília kivonat
50 g nyers kakaópor
1. Helyezd az avokádókat egy konyhai robotgépbe, és turmixold simára és krémes állagúra.
2. Adj hozzá 3 evőkanál mézet, a vanília kivonatot és a kakaóport. Turmixold újra, amíg a keverék teljesen homogén nem lesz. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még mézet.
3. Oszd szét a habot nyolc kis pohárba, például likőrös vagy desszertboros poharakba. Tedd hűtőbe egy órára, mielőtt tálalod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.