Az újrahasználható tárolóedények igazi kedvencek. Legyenek azok műanyag dobozok vagy befőttesüvegek, tökéletesek a különböző ételek tárolására és szállítására. Azonban sokszor problémát jelenthetnek a makacs ételszagok. Nem számít, mennyit dörzsöljük vagy mennyi ideig áztatjuk őket, az olyan erőteljes illatok, mint a fokhagyma, hagyma, paradicsomszósz vagy hal, nagyon nehezen tűnnek el. Ráadásul a műanyag ételes dobozok idővel egy elhasználódott, fáradt szagot is magukba szívnak, ami szintén nem kívánatos. Mutatunk egy egyszerű alapanyagot, ami remekül működik a makacs ételszagok ellen!
Soha nem fogod elhinni, mi a legjobb módszer a kellemetlen ételszagok eltüntetésére! Íme, amire szükséged van, hogy megszabadulj az ételszagoktól: őrölt mustármag és forró víz. Lehet, hogy elsőre kételkedsz ebben a trükkben, de hidd el, megéri kipróbálni! Az edény méretétől függően szórj egy teáskanálnyi vagy evőkanálnyi őrölt mustármagot az ételes edényedbe, majd töltsd meg forró vízzel. Tedd rá a tetőt, és alaposan rázd fel.
Hagyd, hogy a keverék néhány órán keresztül, vagy ha az ételszagok különösen erősek, akár egy éjszakán át dolgozzon az edényben, közben időnként finoman rázd meg. Miután a mustár kifejtette hatását, egyszerűen távolítsd el a tetőt, öntsd le a keveréket a lefolyóba, és gyorsan dörzsöld át az edényt.
Ha műanyag ételes edényeket próbálsz megszabadítani az ételszagoktól, több áztatási időre lesz szükséged.
Ennek oka, hogy a műanyag jobban felszívja a szagokat, mint az üveg, és a benne található mikroszkopikus lyukak miatt jobban meg is tartják a kellemetlen illatokat.
Az üveg nem szívja bea szagokat, így bár átveheti a nemkívánatos illatokat, azok gyorsabban elillannak. Győződj meg arról, hogy a megfelelő mustárfajtát használod! Mindig száraz mustárport használj, ne pedig üveges, kész mustárt. Ha még nem láttál száraz mustárt a boltban, ne keresd a ketchup, majonéz vagy kész mustár mellett. Valószínűleg a fűszeres polcon találod.
A száraz mustárpor természetes antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek képesek megtámadni az ételes edényekben maradt makacs szagokat és foltokat. A forró víz és az őrölt mustár kombinációja pedig aktiválja a mustár tisztító erejét.
Mi van, ha nincs mustárpor a háztartásodban? Ha nincs mustárporod, akkor a szódabikarbóna is remek alternatíva, használd mustárpor helyett és kövesd a fentebb leírt lépéseket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.