Búcsúzz el a büdös edényektől! Itt a legjobb megoldás az ételszagok ellen!

Ételszagok ellen
Shutterstock/Andrey_Popov -
konyhai trükk szagok szagtalanítás fűszerek
Mondj búcsút a büdös tárolóedényeknek! Az ételszagok elleni legjobb összetevő ott lapul a fűszereid között.

Az újrahasználható tárolóedények igazi kedvencek. Legyenek azok műanyag dobozok vagy befőttesüvegek, tökéletesek a különböző ételek tárolására és szállítására. Azonban sokszor problémát jelenthetnek a makacs ételszagok. Nem számít, mennyit dörzsöljük vagy mennyi ideig áztatjuk őket, az olyan erőteljes illatok, mint a fokhagyma, hagyma, paradicsomszósz vagy hal, nagyon nehezen tűnnek el. Ráadásul a műanyag ételes dobozok idővel egy elhasználódott, fáradt szagot is magukba szívnak, ami szintén nem kívánatos. Mutatunk egy egyszerű alapanyagot, ami remekül működik a makacs ételszagok ellen! 

Ételszagok ellen
Ez a hétköznapi összetevő szuperül működik makacs ételszagok ellen.
Forrás: Shutterstock/Africa Studio

Ezt a fűszert vesd be a makacs ételszagok ellen!

Soha nem fogod elhinni, mi a legjobb módszer a kellemetlen ételszagok eltüntetésére! Íme, amire szükséged van, hogy megszabadulj az ételszagoktól: őrölt mustármag és forró víz. Lehet, hogy elsőre kételkedsz ebben a trükkben, de hidd el, megéri kipróbálni! Az edény méretétől függően szórj egy teáskanálnyi vagy evőkanálnyi őrölt mustármagot az ételes edényedbe, majd töltsd meg forró vízzel. Tedd rá a tetőt, és alaposan rázd fel.

Hagyd, hogy a keverék néhány órán keresztül, vagy ha az ételszagok különösen erősek, akár egy éjszakán át dolgozzon az edényben, közben időnként finoman rázd meg. Miután a mustár kifejtette hatását, egyszerűen távolítsd el a tetőt, öntsd le a keveréket a lefolyóba, és gyorsan dörzsöld át az edényt.

Tippek a mustárpor használatához a szagok eltávolítására

Ha műanyag ételes edényeket próbálsz megszabadítani az ételszagoktól, több áztatási időre lesz szükséged.

 Ennek oka, hogy a műanyag jobban felszívja a szagokat, mint az üveg, és a benne található mikroszkopikus lyukak miatt jobban meg is tartják a  kellemetlen illatokat. 

Az üveg nem szívja bea szagokat, így bár átveheti a nemkívánatos illatokat, azok gyorsabban elillannak. Győződj meg arról, hogy a megfelelő mustárfajtát használod! Mindig száraz mustárport használj, ne pedig üveges, kész mustárt. Ha még nem láttál száraz mustárt a boltban, ne keresd a ketchup, majonéz vagy kész mustár mellett. Valószínűleg a fűszeres polcon találod. 

A módszer tudományos háttere

A száraz mustárpor természetes antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek képesek megtámadni az ételes edényekben maradt makacs szagokat és foltokat. A forró víz és az őrölt mustár kombinációja pedig aktiválja a mustár tisztító erejét.

Mi van, ha nincs mustárpor a háztartásodban? Ha nincs mustárporod, akkor a szódabikarbóna is remek alternatíva, használd mustárpor helyett és kövesd a fentebb leírt lépéseket.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.