A konyha a 20. század közepéig sokak számára nem volt más, mint a napi kötelességek és rutin helyszíne. Ekkor lépett színre Julia Child, aki nemcsak forradalmasította az amerikai otthoni főzést, hanem egy egész generáció számára örömtelivé és izgalmassá tett mindent, ami a konyhában történik. Julia Child volt az első, aki bebizonyította, hogy a televízió képernyőjén keresztül nemcsak főzni, de tanítani és inspirálni is lehet. Munkája ma is hatással van a modern gasztronómiára és az otthoni főzési kultúrára.
Julia Child élete első harminc éve alapján senki nem sejtette, hogy egyszer a világ egyik legismertebb szakácsává válik. Magas, energikus nőként eredetileg a reklámszakmában dolgozott, majd a második világháború idején hírszerzőként szolgált. A fordulópont azonban 1948-ban következett be, amikor Franciaországba költözött férjével, Paul Childdal. Itt találkozott a francia konyha varázsával, amely szenvedélyévé vált. Imádta a foszlós croissant-okat, az ízletes leveseket, de a kedvence a burgundi marha lett, aminek receptje minden szakácskönyvében ott volt.
Julia Child első szakácskönyve, a Mastering the Art of French Cooking (1961), egy teljesen új megközelítést mutatott az amerikai háziasszonyok számára. Az egyszerű, de részletes utasítások és a szenvedélyes stílus által a könyv nemcsak receptgyűjtemény, hanem inspirációs forrás is volt. Julia célja az volt, hogy bárki – bármilyen előképzettség nélkül – elkészíthesse az elegáns francia fogásokat.
Child nem egyszerűen főzött – mesélt, tanított, és közben szórakoztatta a nézőket. Ez különösen igaz volt az 1963-ban induló televíziós műsorára, a The French Chef-re, amely az első ilyen típusú program volt az Egyesült Államokban.
Amitől Julia Child igazán különleges volt, az az, ahogyan a konyhai tevékenységeket megközelítette. Nem hibátlan profizmusra törekedett, hanem arra, hogy a főzés közben felmerülő problémákat természetesnek vegye, és humorral kezelje. Egy-egy elsózott étel vagy rosszul sikerült fordítás a serpenyőben nem kudarc volt, hanem tanulási lehetőség.
Julia filozófiája, miszerint a főzésnek nem kell tökéletesnek lennie, felszabadító hatással volt a nézőire. A konyhai munka általa nem monoton robot, hanem kreatív, szórakoztató tevékenységgé vált.
A konyhában töltött időt örömmé és ünneppé változtatta – és ez az, amiért Julia Childot ma is az egyik legnagyobb gasztronómiai ikonként tartjuk számon. Ahogyan ő mondta: „A főzés nem más, mint szeretetteljes kísérletezés – és minden egyes hibával közelebb kerülünk a tökéletességhez.”
Julia Child a filmeseket is megihlette. Két remek mozit is köszönhetünk neki, az első, a Julie és Julia - két nő egy recept egy fiatal gasztrobloggerről szól, aki Julia Child receptjeit főzi meg olvasóinak.
A másik pedig a Julia című vígjáték-dráma sorozat, amely Julia Child életén alapul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.