Az otthoni pizzakészítés gyors, szórakoztató és olcsóbb, mint a kiszállítás. Az egyszerű házi pizzaszósz recept összeállítása mindössze 5 percet vesz igénybe, és a legfinomabb pizzát eredményezi, amit valaha ettél.
Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények, mivel az ízlésünk eltérő, de a pizzán lévő gazdag és ízletes paradicsomszószra szinte senki sem mond nemet. Ez a recept elég szószt ad két nagy pizza, vagy négy közepes pizza elkészítéséhez.
170 g paradicsompüré
400 g paradicsomszósz
1-2 evőkanál szárított oregánó (ízlés szerint)
2 evőkanál olasz fűszerkeverék
½ teáskanál fokhagymapor
½ teáskanál hagymapor
½ evőkanál fokhagymasó
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál cukor (elhagyható)
Tipp: a házi pizzaszósz előre is elkészíthető, és hűtőben tárolható, amíg fel nem használjuk. Légmentesen záródó edényben hűtőben legfeljebb 2 hétig, vagy fagyasztóban akár 3 hónapig is eláll. Használat előtt hagyjuk, hogy a szósz szobahőmérsékletűre melegedjen, mielőtt a pizzatésztára kennénk.
1. Egy habverő segítségével alaposan keverjük össze a paradicsom pürét és a paradicsomszósz egy közepes méretű tálban, amíg szép sima nem lesz.
2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót (oregánó, olasz fűszerkeverék, fokhagymapor, hagymapor, fokhagymás só, bors és cukor), és keverjük össze, amíg egyenletesen eloszlanak a szószban.
3. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint állítsuk be a fűszerezést. Ezután már használható is a kedvenc pizza receptünkhöz.
Tipp: a pizza íze és karaktere a pizza szószban rejlik, ezért ügyeljünk arra, hogy egy szép, vastag, egyenletes réteget kenjünk belőle a pizzatésztára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.