Eddig rosszul főzted a tésztát, valójában így kell elkészíteni

konyhai tipp trükk főzés tészta
Tésztát főzni szinte mindenki tud, hiszen ez az egyik legegyszerűbb konyhai művelet. Most azonban egy olyan trükköt mutatunk, amivel nemcsak gyorsabb lesz a tésztafőzés, de teljesen új szintre is emeli azt.

A tészta az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, még azok számára is, akik nem szívesen töltik az idejüket a konyhában. Általában úgy főzzük, hogy egy nagy lábosba vizet töltünk, adunk hozzá egy csipet sót, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a tésztát, és az ízlésünknek megfelelő állagúra főzzük. Létezik azonban egy olyan tésztafőzési módszer, amely minden eddigit felülmúl, és amellyel a tésztád sokkal gyorsabban elkészülhet. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan!

tészta főzés
Ez az a tészta főzési trükk, amit neked is ki kell próbálnod!
Forrás: Shutterstock/Itxu

Íme a tésztafőzési trükk, amit neked is ki kell próbálnod

Ha legközelebb tésztát főzöl, próbáld ki ezt az új módszert. Ez a konyhai trükk nemcsak gyorsabb, de egyszerűbb is, mint a hagyományos megoldások. Elég néhány apró lépést követned, és garantáltan másképp tekintesz majd a tésztafőzésre.

Trükkök a tészta főzéséhez 

1. lépés: Először is, hagyd magad mögött a megszokott módszereket. Helyette vegyél elő egy serpenyőt. A serpenyő a lábas vagy fazék helyett kis változtatás, mégis fontos, hiszen ez lesz a kulcsa annak, hogy a tésztád gyorsabban elkészüljön.

2. lépés: Tedd a tésztát a serpenyőbe. Igen, még mielőtt felöntenéd vízzel. Ez a lépés talán szokatlannak tűnik, de ez is egy fontos része a folyamatnak.

3. lépés: Önts hideg vizet a tésztára. Attól függően, hogy mennyit készítesz, 1-2 liter vízre lesz szükséged. Ügyelj arra, hogy a víz nagyjából fél centiméterrel lepje el a tésztát. A hideg víz azért fontos, mert megakadályozza, hogy a tészta összeragadjon. És még egy jó tanács: ennél a módszernél a tészta főzéséhez nem szükséges olajat adnod a vízhez. Azonban egy kevés sót adhatsz hozzá.

4. lépés: Kapcsold be a tűzhelyet közepesen magas hőfokra, és alkalmanként keverj egyet a tésztán. Ez biztosítja, hogy egyenletesen főjön meg, és ne tapadjon le az edény aljára.

És ennyi az egész! Nagyjából 10 perc alatt  el is készül a tökéletes tészta. A legjobb az egészben, hogy marad egy kevés keményítős víz a serpenyőben, amely tökéletes alapot adhat egy ízletes szószhoz, ami remekül passzol majd a tésztához.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.