Ez a 3 összetevőből álló húsgolyó a legegyszerűbb, amit valaha készítettél

egyszerű recept sütés főzés vacsoraötlet húsgombóc
Ez nemcsak a legegyszerűbb húsgombóc, amit valaha készítettél, hanem az egész család kedvence is lesz. Omlós, ízletes és szaftos, ráadásul ez a húsgolyó pillanatok alatt elkészíthető.

A puha darált csirke, a bőséges vaj és a titkos hozzávaló – egy doboz töltelékkeverék – tökéletes kombinációt alkot. Csak forrásban lévő vízbe és olvasztott vajba kell keverni a töltelékkeveréket, hagyni egy kicsit hűlni, majd hozzáadni a darált húst. Ha fagylaltos, vagy sütis kanállal formázod a húsgolyókat, még kézzel sem kell gyúrnod őket. Egy rövid sütés az air fryerben vagy a sütőben, és már kész is! 

házi húsgombóc recept, húsgolyó
Gyors házi húsgolyó recept
Forrás: Shutterstock/Enol Carbajo

Így készül a három hozzávalós csirkés húsgolyó 

A húsgolyóhoz bármilyen töltelékkeveréket használhatsz, amit helyettesíthetsz fűszerezett morzsával vagy pirított kenyérkockával is, amihez szintén adhatsz fűszereket, például: majoránna, kakukkfű, fokhagymapor, hagymapor, petrezselyem.

Hozzávalók (~ 32 húsgombóc lesz belőle)

1,5 csésze víz

4 evőkanál sótlan vaj vagy margarin

170 g töltelékkeverék

450 g darált csirke vagy pulyka

Aprított friss petrezselyem (opcionális)

Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Egy közepes lábasban forrald fel a vizet a vajjal közepes-magas hőfokon. Amikor a vaj elolvadt és a víz gyöngyözik, add hozzá a töltelékkeveréket. Keverd össze, majd vedd le a tűzről, és öntsd át egy keverőtálba.

2. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre, ami körülbelül 20 percet vesz igénybe (gyorsíthatod jégfürdővel a tál alatt).

3. Ha kihűlt, add hozzá a darált csirkét, és kézzel dolgozd össze, amíg egyenletes állagú nem lesz. A töltelék darabjai még láthatók maradnak, de a húsnak jól el kell keverednie benne.

4. Egy másfél evőkanálnyi méretű fagylaltos kanállal vagy kézzel formázz kb. 32 húsgombócot, majd helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire vagy közvetlenül az air fryer kosarába.

  • Air fryerben sütéshez: melegítsd elő az air fryert 200°C-ra. Ha sütős típusú air fryert használsz, béleld ki a sütőlapját sütőpapírral. Süsd a húsgolyókat 10 percig, amíg aranybarnák és átsültek nem lesznek.
  • Sütőben sütéshez: melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Helyezd rá a húsgolyókat és süsd őket 12-15 percig.

Az elkészült húsgombócokat tálald frissen, megszórva aprított petrezselyemmel.

Tárolás és újramelegítés

A maradékot hagyd teljesen kihűlni, majd légmentesen zárható edényben tárold a hűtőben legfeljebb 3 napig, vagy a fagyasztóban akár 3 hónapig. Újramelegítéshez air fryerben 175°C-on süsd 5 percig (hűtött húsgombócoknál), vagy 8-10 percig (fagyasztott húsgombócoknál).

Szeretnéd feldobni ezt az egyszerű húsgombóc receptet? Íme néhány ízletes változat:

- Ha görögös ízvilágra vágysz, adj a húsgombóc masszájához 1 teáskanál szárított oregánót, valamint egy citrom reszelt héját és kifacsart levét.

- Keverhetsz a masszába 1,5 teáskanál olasz fűszerkeveréket és 1/4 csésze reszelt parmezánt. 

- Adhatsz hozzá 1 csésze reszelt cheddar sajtot is, hogy még ízletesebb legyen.

Készíts otthon zsemlét mindössze három hozzávalóból!Egészséges és finom: Air fryer cukkinichips recept, amit imádni fogszCsokoládés-mogyorós bögrés süti 3 hozzávalóból, ami mikróban 2 perc alatt elkészül

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.