Bár az air fryer cukkinichipseket adagonként kell megsütni, ami egy kicsivel több időt vesz igénybe, de cserébe azonban nagyon egyszerű elkészíteni és felejthetetlenül finom. Készítheted köretként a vacsorához, kísérőként az ebédhez, dobhatod salátára, vagy akár snackként is élvezheted. Frissen, melegen fogyasztva az igazi!
2 közepes cukkini (kb. 450 g)
1/3 csésze sima, finom morzsa
3 evőkanál frissen reszelt parmezán, plusz a tálaláshoz
2 teáskanál kukoricakeményítő
1/2 teáskanál só, plusz egy csipet a cukkini besózásához
1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál granulált fokhagyma vagy 1/2 teáskanál fokhagymapor (opcionális)
1 csipet cayenne bors, opcionális
1 evőkanál olívaolaj
Főző spray
Ha kisebb méretű az air fryer-ed érdemes három adagban megsütni a cukkiniket.
1. Vágd le a cukkini végeit. Szeleteld fel a cukkinit 4-5 mm vastag karikákra. Tedd a cukkinit egy közepes tálba, majd szórd meg egy csipet sóval. Használj gumilapátot, nagy kanalat vagy a kezedet, hogy összeforgasd a cukkinit a sóval, majd hagyd állni 5 percig, hogy a só kiszívja a felesleges nedvességet.
2. Egy kis tálban keverd össze a morzsát, a parmezánt, a kukoricakeményítőt, a granulált fokhagymát, a frissen őrölt fekete borsot, egy csipet cayenne borsot, és a maradék 1/2 teáskanál sót, hogy minden jól összeérjen.
3. 5 perc után a cukkini felszínén és a tálban egy kis nedvesség lesz. Használj tiszta konyharuhát vagy papírtörlőt, hogy minél jobban felitathasd a felesleges nedvességet a cukkini karikákról. Nincs szükség arra, hogy egyesével szárítsd meg, vagy áthelyezd őket a tálból.
4. Melegítsd elő az air fryert 160°C-ra, ha a modelled előmelegítést igényel.
5. Add hozzá az olívaolajat a cukkinihez, és használd a kezedet (vagy egy kanalat, spatulát), hogy minden cukkini karika jól bevonódjon az olajjal. Az air fryer méretétől függően szükség lehet arra, hogy a cukkiniket adagokban süsd meg. Oszd el az olajjal bevont cukkinikat két, vagy három adagra.
6. Tedd a morzsás keverék felét az első adag cukkinihez, és használj egy nagy kanalat vagy spatulát (mivel a morzsa hajlamos ráragadni a kezedre), hogy jól bevonódjanak a cukkini karikák a morzsával.
Tipp: Előfordulhat, hogy néhány morzsa nem ragad rá azonnal, ezért nyugodtan nyomd rá a cukkini karikákra, miközben áthelyezed őket az air fryerbe.
7. Fújd be a kosarakat egy kevés olajspray-vel, hogy ne ragadjon le. Helyezd el az olajjal bevont cukkini karikákat egy rétegben. Ha egy-két karika kicsit átfed, az nem baj, mert sütés közben össze fog zsugorodni. Tedd vissza a kosarat az air fryerbe, és süsd 160°C hőmérsékleten 10 percig.
8. Fordítsd meg a cukkini karikákat, és süsd tovább, amíg a cukkini megpuhul, a panír pedig aranybarnára és ropogósra sül, további 8-12 percig.
9. Tedd át a cukkinikat egy tányérra és tálald azonnal, vagy tedd át egy rácsra, ha nem eszed meg rögtön, hogy ne ázzon el. Ismételd meg a panírozást és a sütést a maradék cukkinikkal. A maradék cukkinit légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben legfeljebb 3 napig.
Bátran lecserélheted a fűszereket és a parmezánt is ízlésed szerint. Használhatsz gluténmentes morzsát, válthatsz vegán sajtra, cserélheted a cayenne borsot más chili porra, adhatsz hozzá szárított fűszereket, reszelhetsz rá akár egy kevés citromhéjat is a lehetőségek végtelenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.