Soha ne edd meg a csirkehúsnak ezt a részét: komoly gondokat okozhat

A csirkehús bizonyos részeit jobb, ha eltávolítjuk sütés-főzés előtt, mert nem teszünk jót a szervezetünknek az efogyasztásával.
Sokunk kedvence a csirke, mert sokféleképpen elkészíthető és egyben egészséges is. Igen ám, de nem mindegyik része– állítják a szakértők, ugyanis a kutatások szerint vannak darabok, amiket érdemes eltávolítani sütés és főzés előtt.
Bár a magyar konyha híres arról, hogy az állatok minden egyes részét felhasználja a konyhában (gondoljunk csak a véres hurkára), olykor azért jobb, ha visszafogjuk ezt az ösztönünket az egészség érdekében.
Hogy mik ezek? Mutatjuk.
Jobb, ha hanyagoljuk a csirke tüdejének fogyasztását, mivel számos parazita és baktérium halmozódhat fel benne, amelyek ellen a hőkezelés sem feltétlenül hatásos.
A csirke bőre nem káros az egészségre, azonban rendszeres fogyasztása könnyen hízáshoz vezethet, ugyanis szinte teljesen zsírból áll és rendkívül magas kalóriatartalmú.
Kevesen vannak, akik annyira elvetemültek, hogy a szárnyasok fejét is megeszik és jobb is ez így, mivel a fej olyan toxinokat tartalmazhat, amelyek károsak az egészségre.
A nyers csirkehús az állat legmérgezőbb része, mivel a baktériumok extra gyorsan elszaporodnak benne. Pontosan ezért különösen fontos, hogy megfelelően hőkezeljük fogyasztás előtt, odafigyelve a vastagabb részekre is. Most azt gondolhatod, hogy semmi baj, te megmosod a húst sütés előtt, azonban ki kell ábrándítsunk: az átöblítés egyáltalán nem távolítja el a baktériumokat, sőt, akár még többet vihetünk fel belőlük a húsra a vízvezetékekből. Sütés előtt azonban érdemes sós vízbe áztatni a húst, ugyanis így kevésbé szárad ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.