A spenótfőzelék főtt tojással húsvét előtt is kiváló fogás, de az ünnep elmúltával maradékmentésre is alkalmas. A húsvét 2025-ben ezzel az étellel egészségesebb lesz mint bármikor.
A spenótfőzelék burgonyával, főtt tojással nem csak pofonegyszerű étel, de finom és egészséges is. Húsvét előtt és után is beilleszthető a menüsorba
A spenótpürét tegyük szűrőbe, és hagyjuk felengedni. Ezután jól nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. A burgonyát hámozzuk és mossuk meg, kockázzuk fel, majd bő, sós vízben főzzük meg. Amikor elkészült, szűrjük le, és tegyük félre. Az olajat hevítsük fel egy nagyobb lábasban. Szórjuk rá a lisztet, és habverővel keverve készítsünk belőle világos színű rántást. Adjuk a rántáshoz a spenótot és a megtisztított, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük hozzá a tejet, forraljuk fel, és kevergetve főzzük még pár percig, amíg besűrűsödik. Tálaljuk a spenótfőzeléket a főtt burgonyával és a meghámozott, félbevágott főtt tojásokkal.
(Elkészítési idő: 40 perc)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.