A húsvéti sonka mindenki kedvence, de van, aki azt a fogást inkább ebédre tartogatja. Nekik lehet jó választás ez a tojáskrémes-sonkás bundás kenyér.
A húsvét 2025-ben se indulhat sonkás fogás nélkül. A tojáskrémes-sonkás bundás kenyér a gyerekek kedvenc reggelije lehet, de azoknak is jó választás, akik nem akarják már degeszre enni magukat húsvét reggel.
1. A megpucolt főtt tojásokat törjük krémesre a mustárral és a tormával, ízlés szerint sózzuk meg. Az összes kenyérszelet egyik oldalát kenjük meg a krémmel.
2. A kenyerek felére tegyünk sonkaszeleteket, és fedjük be a többi kenyérrel. Jól nyomkodjuk össze.
3. Egy serpenyőben melegítsük fel közepesen forróra az olajat. Közben egy mélytányérban verjük fel a tojásokat, és mártsunk meg benne a töltött kenyerek minden oldalát. Csepegtessük le, majd az olajban süssük aranybarnára, és tegyük konyhai papírtörlőre.
4. Tálaljuk zöldségekkel vagy salátával a bundás kenyereket.
Tipp: 1-1 vékony szelet sajtot is tehetünk a bundás kenyerekbe, vagy miután elkészültek, reszelhetünk a tetejükre egy kevés sajtot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.