A dubai változat után itt az újabb őrület: az édesszájúak megőrülnek az angyalhaj csokiért

2024-ben a dubai csoki letarolta az internetet, ám 2025 tavaszán az angyalhaj csoki képében új kihívóra akadt. Ebben az édességben törtök vattacukor és pisztácia van rózsaszín csokiba zárva, kóstolói szerint meglepően kellemes íze van. Vajon mitől ilyen népszerű?
Az angyalhaj csokit először egy belga csokoládé manufaktúra dobta piacra, a videómegosztó platformokon pedig azonnal szárnyra kapott. Elárasztották a netet az olyan videók, ahol emberek izgatottan törik ketté a rózsaszín tábla csokoládét, hogy felfedje bizarr vattacsomóra hajazó töltelékét.
Mivel a csokoládétól nagyon eltérő textúrájú a töltetéke, nem csoda, hogy az internet ingerre éhes népe ráharapott az angyalhaj csokira.
Bazári látványosságnak tűnhet, pedig az angyalhaj csoki luxus édesség fronton támad, ugyanis összetevői meglehetősen drágák, de kifejezetten a török vattacukor, eredeti nevén pişmaniye.
Ennek az édességnek az alapját a ruby csokoládé adja, mely nem természetes színezékkel, hanem a speciális fermentálási folyamat útján készül, melynek lényege, hogy megőrizze a kakaóbab természetes rózsaszínes árnyalatát. Ízét gyümölcsös, citrusos aromák színesítik, és még 2017-ben mutatták be svájci csokoládé mesterek.
Az angyalhaj csoki receptjének fő összetevője azonban mégiscsak a török vattacukor, mely a szultáni udvarban egykor ínyencségnek számított.
Nagyon hasonlít a vásárokon kapható hagyományos vattacukorhoz, csak a törtök verzió vajat és lisztet is tartalmaz, emiatt állaga jóval sűrűbb és omlósabb. A pişmaniye vattacukrot pisztáciakrém, valamint gránátalma, vanília és málna íze tesz teljessé.
Annak ellenére, hogy első hallásra egy kifejezetten gejl, tömény nassolnivalóról van szó, az első íztesztek meglepően pozitívan számolnak be az angyalhaj csoki ízélményéről. Gasztroinfluenszerek beszámolója szerint kellemes gyümölcsös íze van, melyet remekül feldob a pisztáciakrém, az egészre pedig a török vattacukor szokatlan textúrája teszi fel a koronát.
Amikor beleharapunk, a vattacukor szinte azonnal elolvad, mámoros ízutazásra invitálva minket.
Nehéz megjósolni, meddig fog ez az internetes trend fenntartani vezető pozícióját, minden bizonnyal hamarosan az olcsó koppintások is megjelennek. Dubaji vetélytársának hónapokig sikerült, amire a virális török kihívónak s meg van minden esélye.
Aki meg szeretné kóstolni a legújabb internetes szenzációt mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mivel az angyalhaj csoki ára táblánként átszámítva 8500 forintot kóstál.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.