Dubai csoki recept: így készítsd el otthon

dubai csoki recept
Shutterstock -
édesség házilag Dubai csoki recept
A dubai csokoládé egy ínycsiklandó és látványos édesség, ami hatalmas népszerűségnek örvend. Ha szeretnéd megtudni, hogyan készítheted el otthon a dubai csokit, íme a recept hozzá.

A dubai csoki az egyik legújabb édességtrend, ami egyedülálló ízével és látványával hamar meghódította a csokirajongók szívét, a közösségi médiának köszönhetően pedig világszerte ismertté vált. Az eredeti receptje prémium minőségű alapanyagokból, különös odafigyeléssel készül, hogy minden falat a legmagasabb szintű élményt nyújtja. A ropogós Kadayif tészta, pisztáciakrém és lágy csokoládé kombinációja teszi igazán különlegessé, és most eláruljuk, hogyan készítheted el otthon is ezt a finomságot.

dubai csoki
Az eredeti dubai csoki nehezen beszerezhető és igen drága, ezért érdemes elkészíteni az otthoni verziót.
Forrás: Shutterstock/Arina Dovlatova

Így készül a dubai csoki házilag

Tudtad? Az eredeti dubai csoki ötlete Sarah Hamouda, egy fiatal vállalkozónő fejéből pattant ki, aki egy olyan különleges, a textúrákat és ízeket is ötvöző édességre vágyott, amit a hagyományos desszertek között nem talált meg. Így született meg az extrán töltött csokoládészeletek koncepciója.

Hozzávalók a házi dubai csoki elkészítéséhez (2 adaghoz)

  • 200 g tejcsokoládé
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g Kadayif tészta 
  • 30 g vaj
  • 100 g pisztáciapaszta vagy pisztáciakrém
  • 2 evőkanál tahini
  • 1 csipet só

Tipp: A dubai csokoládé készítéséhez érdemes beszerezni egy nagyobb, szilikonból készült csokoládéformát, amivel könnyebb elkészíteni. 

  • Először is, vágd durvára mindkét csokoládét, és tedd félre a mennyiség egyötödét. Készíts vízgőzfürdőt, és olvaszd meg a csokit benne.
  • Közben készítsd elő a formákat. A megolvasztott csokoládéba keverd bele a félretett csokoládét. Önts annyi csokit a formába, hogy az egész belső felületét egy vékony réteg borítsa be. Ehhez forgasd meg a formát, hogy a szélei is bevonódjanak. Ezután tedd a formát a hűtőbe legalább fél órára, amíg a csokoládé megszilárdul.
  • Közben vedd ki a Kadayif tésztát a csomagolásból, és hevíts vajat egy serpenyőben. Durvára vágd fel a tésztát, és pirítsd meg aranybarnára a serpenyőben. Tedd egy tálba, és keverd össze a pisztáciapasztával vagy -krémmel, a tahinivel és egy csipet sóval. Tedd félre ,amíg teljesen le nem hűl.

Tipp: Ha édesebben szeretnéd, adj egy kis cukrot a töltelékhez.

  • Vedd ki a csokiformákat a hűtőből, és töltsd meg a Kadayif tésztás keverékkel. Tedd vissza a hűtőbe, amíg a töltelék is megszilárdul.
  • A dubai csoki otthoni elkészítésének utolsó lépése: olvaszd meg a maradék csokoládét, és öntsd a töltelék tetejére. Hagyd újra a hűtőben megszilárdulni, és kész is a házi dubai csokoládéd!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.