7 bizarr étel a világ legszokatlanabb finomságai közül – Te meg mernéd kóstolni?

Az étkezés sokszor a bátorság próbája is lehet. A különböző nemzetek számára egyes ételek igazi ínycsiklandó fogások, míg mások számára a látványuk is elég ahhoz, hogy elkerüljék őket. Az alábbiakban bemutatunk hét olyan bizarr ételt, amelyeket csak a legmerészebbek mernének kipróbálni!
Ez a furcsa gyümölcs egész Délkelet-Ázsiában elterjedt, és igencsak megosztó: a helyiek többsége imádja, míg mások szerint olyan szaga van, mint a rothadó szennyvíznek.
Az illata, vagy inkább a bűze, annyira erős, hogy bizonyos helyeken tilos bevinni tömegközlekedési eszközökre vagy szállodákba.
Bár állítólag rengeteg egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása, a szakértők figyelmeztetnek: sörrel együtt enni nagyon rossz ötlet, mivel komoly puffadást és egyéb kellemetlenségeket is okozhat.
Ezt a különleges fogást mexikói kaviárnak is nevezik. Mexikóban a hangyalárvákat pirítják, olajjal, fokhagymával, chilivel, paradicsommal és korianderrel ízesítik. A keveréket általában friss tortillával tálalják, és az állaga hasonlít a túróéhoz. A helyiek számára ez igazi csemege. A kis fehér lárvák főként agavé növények gyökerében találhatók, és diós, vajas ízük van. Ezt az ételt a legjobb éttermekben, valamint utcai árusoknál is meg lehet kóstolni. Akik kipróbálták az escamolest, meglepődtek, hogy mennyire finom.
Osztriga a hegyekben? Valami nem stimmel, ugye? Nos, nem véletlen. A Rocky Mountain Oysters valójában egyáltalán nem osztrigák. Ezek rántott bikaherék, amelyeket előszeretettel fogyasztanak a cowboyok, és gyakran tálalják rodeókon az Egyesült Államokban. Ha megkóstolnád, készülj fel: rengeteg sörre lesz szükséged, hogy leöblítsd az ízét.
A balut egy kacsatojás, amelyben a fejlődő embrió körülbelül két-három hetes. A tojást héjastul megfőzik, majd így fogyasztják, miközben az aprócska csőr és lábak roppanása is érezhető. Szerencsére tollak még nincsenek benne. Egyesek számára már a látványa is gyomorforgató, pedig igazi ínyencségnek számít a Fülöp-szigeteken, Laoszban és Kambodzsában, ahol egyes utcai árusok még nyersen is kínálják.
A fugu, vagyis a gömbhal világszerte ismert, és nem véletlenül.
Hírhedten halálos, mivel bizonyos részei, különösen a mája, rendkívül mérgezőek. Tetrodotoxint tartalmaz, ami egy olyan halálos idegméreg, amely lebénítja a testet.
Emiatt elkészítése nagy precizitást igényel. Minden évben több tucat ember kerül kórházba, és sajnos néhányan meg is halnak egy-egy végzetes hiba következtében. A fugu elkészítése rendkívüli szakértelmet igényel, és Japánban szigorúan szabályozott. Csak olyan séfek készíthetnek fugu ételt, akik több évnyi képzésen és gyakorlati tapasztalaton mentek keresztül, és sikeresen teljesítették a szükséges vizsgákat, mivel egyetlen hiba a készítés során halálos kimenetelű lehet.
Ez a koreai fogás egy újabb ázsiai étel, amely komoly veszélyt jelenthet bárkinek, aki megkóstolja. Azonban itt nem a mérgezés, hanem a fulladás a legnagyobb kockázat. A sannakji ugyanis élő polipot jelent. A polipot felaprítják, és miközben a csápok még mozognak, egyszerűen lenyelik. Az étkezés közben rendkívüli óvatosság szükséges, és sok helyen a vendégek figyelmét is felhívják erre a veszélyre.
Ha egy tarantula felbukkanna az asztalon, a legtöbb ember ösztönösen menekülne, és nem véletlenül, hiszen ezek a szőrös, nyolclábú lények csípésükkel komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. Kambodzsában azonban teljesen más a helyzet: ott a tarantula gyakran kerül az asztalra, rántva, csili- és lime-mártással tálalva. A legfélelmetesebb az egészben hogy a pók a tányéron is ugyanúgy kuporog mind a nyolc lábán, mintha bármelyik pillanatban rád vethetné magát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.