Belehalt a koronavírusba a férfi, aki visszautasította a gyógyszeres kezelést

Forrás: Shutterstock -
halál járvány COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírusos férfi nem akarta, hogy a Remdesivir nevű gyógyszerrel kezeljék. Szombat délután szervezete feladta a harcot.

A vírusban szenvedő férfi hallani sem akart arról, hogy az orvosok a Remdesivir nevű gyógyszerrel kezeljék, és ezáltal kísérleti báránnyá váljon. A beteg súlyos állapotban volt, és bár több mint egy hete utalták be a kórházba, az orvosok ajánlása ellenére sem fogadta el a gyógyszeres kezelést - adta hírül a transindex.ro.

Cristian Oancea, a kórház menedzsere már július 13-án beszámolt a különleges esetről. Oancea szerint a férfit meg lehetett volna menteni, ha időben megkapja a gyógyszert, és ez az első eset a kórházban, hogy egy covid-beteg elutasította ezt a fajta beavatkozást. Az 50 éves férfi szombat délután vesztette életét a temesvári Victor Babeș járványkórházban.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.