Gyakran előfordul, hogy egy vasárnapi reggeli után megmarad néhány főtt tojás. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon meddig, és hogyan tartható el?
A tojás az egyik legjobb fehérjeforrásunk, egészséges és tápláló, de rosszul tároljuk, számtalan betegség hordozója is lehet: szalmonella és egyéb baktériumok telepedhetnek meg rajta.
A kemény tojás a hűtőben nagyon sokáig eláll, érdemes főzés után maximum 2 órával hűtőbe tenni, így akár két hét után is fogyasztható lesz.
Csak kevesen tudják de a főtt tojást ecetben is remekül lehet tárolni.
Ha a megfőtt tojásokat egy tároló edénybe helyezzük 350 ml vízet és ugyanennyi ecetet keverünk hozzá némi fokhagymával majd belehelyezzük a tojásokat, azok két hónapig is frissek maradnak - írta a Ripost.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.