Az EA Games legújabb kiadása a FIFA 22

Forrás: pixabay -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szereted a kihívásokat és az izgalmakat egy sport játék során? Itt a lehetőség egy vadonatúj technológiával készült játékban megmérettetni. Október 1-től forgalomba került az EA Games által kiadott FIFA 22. Ez a FIFA sorozat 29. kiadása. A játék különféle platformokon futtatására alkalmas. Microsoft Windows-ra, Nintendo Swich-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra valamint Xbox Series X-re. A borítón, mint a tavalyi évben a FIFA 21-es játékon Kylian Mbappe látható a Saint Germain játékosa. A FIFA 22 két kiadásban érhető el Standard Edition és Ultimate Edition-ban. Az Ultimate Edition-t előrendelők különféle bónuszokat és négy napos korai hozzáférést kaptak.
Forrás: pixabay

A játék ára 10.490ft és 31.641ft között van, ez függ attól is, hogy milyen platformra szeretnénk. Használata már 3 éves kortól lehetséges. Ha megnézzük az egész foci sorozatot láthatjuk, hogy számos változáson ment keresztül. Minden egyes váltással új szintre emelte a foci élményét. Vadonatúj technológiájával a FIFA 22 mindenkit lenyűgöz.

A Hipermotion technológia rendkívül lenyűgöző. Mozgásrögzítési adatokat használ, amelyeket úgy gyűjtöttek össze, hogy 22 valós játékos játékát rögzítik úgy, hogy azok mozgásrögzítő ruhákat viselnek. A rögzítésre került adatokat felhasználták a játék során így váltak igazán élethűvé a játékosok mozgása, cselei, labdavezetése, gólhelyzeteik és reakcióik. Több mint 4000 új animációt hoztak létre. Ez a technológia a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X/S konzolokon egy magasabb szintű élményt nyújt.

A FIFA mesterséges intelligenciája 6-szor gyorsabb lett, mint azelőtt. Ez azt jelenti, hogy a régebbi gép általi reakcióidőhöz képest hatszor annyi döntést képest hozni. Így gyorsabban reagálnak a futballisták a helyzetekre a labdára, jobb döntéseket hoznak a mozgások során a védők pedig sokkal szervezettebben reagálnak.

A játék legnépszerűbb része, mint az előzőeknél a Division Rivals fejlődési rendszere. Mindenki a Division 10-ből indul, de bármelyikben játszhatunk. Sokkal jobbak lettek a heti jutalmak valamit lehetővé vált a személyes fejlődési rendszer a stages is.

Mint a korábbi FIFA játékokban itt is elérhető az egyjátékos rendszer, azaz a “karrier mód”. Lényege, hogy egy játékos irányítja az egész csapatot a játék során. Továbbá bevezette a klub létrehozásának lehetőségét melyet testre szabhatunk különféle opciók segítségével. Beállíthatjuk a mezeket az emblémát, sőt még riválist is választhatunk magunknak a bajnokságon belül. A Squad Builder menüpontban véletlenszerűen generált játékosokból állíthatjuk össze a saját csapatunkat. A stadionszerkesztés is elérhető a karrier módon belül, ahol akár a lelátó kinézetét is létrehozhatjuk saját ízlés szerint. A mód tartalmaz még tapasztalati pontokat, amelyek segítségével javítható a játékosok statisztikája.

Újfajta kártyatípus került be az Ultimate Team keretein belül a FUT Heroes. Olyan ismert régi játékosok szerepelnek, mint például Mario Gomez, Diego Milito, Robbie Keane, Lars Ricken, Joe Cole és David Ginola. A FIFA 22 új VOLTA keretén belül lehetővé vált a játékosok számára, hogy különleges képeségeket használjanak a mérkőzések során ezzel is megerősítve a játékos karakterét. Három képességről beszélünk ilyen a Power Strike, Pure Pace és az Agressive Tackle. Ezen kívül kapott még egy hat hetes szezonrendszert is.

A játékon belül több mint 30 hivatalosan engedélyezett bajnokság van melyen 700 klub és 17.000 játékos vesz részt. Első alkalommal került be az indiai szuperliga 11 csapata is. A Juventus, Roma, Atalanta és a Lazio csapat nevek nem szerepelnek a FIFA 22-ben. Helyettük a Piemonte Calcio, Roma FC, Bergamo Calcio és Latium néven futnak a csapatok. A játékosok ugyan azok maradtak viszont a hivatalos csapat logók, stadionok nem elérhetőek a játékban. Az EA Sports által tervezett egyedi stadionokat és készleteket tartalmazzák ezek helyett. A Bayern München és Barcelona csapatok esetében a meccsek csak általános stadionokban zajlanak.

A kommentátorok szerepkörén belül is nagy változás alakult ki. Megjelent 10 év után ugyan is az első női kommentátor hang Alex Scott szereplésével. És az is nagy újdonságnak számít főként a magyar játékosok körében, hogy bekerült a csapatok közé a Ferencváros is amely a Rest of the World csapatai között szerepel.

A FIFA 22 még közelebb hozza a játékot a valósághoz az alapvető fejlesztésekkel és az új technológiák segítségével. Olyan látványvilág és új lehetőségek tárulnak elénk a játék során mellyel még élvezetesebbé válik a futball világa. Rengeteg időt, pénzt és energiát fektettek ennek a játéknak az elkészítésébe. Nem véletlenül lett a sorozat ezen része az év legjobb sportjátéka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.