Kiterjesztették a valóságot Tihanyban

Forrás: Artissimo -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
ARTissimo néven nyílt meg Tihanyban Magyarország első kiterjesztett valóság vetítőterme, amely itthon széles körben még ismeretlen digitális csodákkal ismerteti meg a látogatókat.  A település szívében, a szintén most megnyitott Merengő Borbár & Kávézó épületének oldalszárnyában felépített interaktív élménytér - vagy ha úgy tetszik: digitális játszóház - minden korosztálynak élménydús programlehetőséget kínál. 
Forrás: Artissimo

Az ARTissimo megálmodói három termet rendeztek be vendégeik számára, amelyekben hangfestés, fényfestés, 3D art képgaléria, érintőképernyős reflexjáték és szelfifal várja őket. A nagy méretű vetítők és monitorok segítségével valósághű, varázslatos és virtuális utazást tehetnek a határtalan fantázia birodalmába. Egyebek mellett kipróbálhatják a teremin nevű különleges elektronikus hangszert, amely egy rádióhullámok interferenciája által vezérelt analóg szintetizátor. Ez az első olyan instrumentum, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész megérintené magát az eszközt, ráadásul az ARTissimoban a tereminmuzsika egy fényfestményt is alkot. Hasonlóképpen egyedi élmény, amikor egy speciális eszköz letapogatja a zenére táncoló vendég mozgását, és annak alapján megalkotja az illető digitális avatarját. Továbbá igen népszerűek azok a 3D festmények is, amelyek elé állva az ARTissimo látogatói egy felhőkarcoló tetején vagy egy félelmetes szakadék felett átívelő kötélhídon készíthetnek fotót magukról, de az interaktív élménytér legizgalmasabb produkciója kétségkívül a kiterjesztett valóság terme, ahol élethű dinoszauruszokkal, elefánttal, tigrissel, majommal és pingvinekkel készíthetünk filmet, amit haza is vihetünk.

Forrás: Artissimo

„Olyan négy évszakos, időjárásfüggetlen, világszínvonalú programlehetőséget szerettünk volna kínálni a Balatonhoz látogatóknak, amelyhez fogható nemcsak a tó mellett, hanem egész Magyarországon nincs. Az ARTissimo 3 évestől 103 évesig mindenkinek szórakoztató élmény, és egyben bemutatja azt a futurisztikus technológiát, amely az oktatástól a gyógyításon át a turizmuson és az iparon keresztül a kommunikációig minden területen meghatározza majd az emberiség követő száz évének mindennapjait.”

Forrás: Artissimo

Az ARTissimo minden nap 10.00 és 20.00 óra között várja vendégeit Tihanyban, a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.