Több kiló lejárt szavattosságú tejszínt, jelöletlen termékeket, nem megfelelően tárolt húsokat, és szabályos mosogató helyett kézmosóban elmosott edényeket találak a hatóságok. És a listának még közel sincsen vége, a szemetesek is pedál nélküliek a konyhán, ami nagyon súlyos hiba - írja a hvg.hu. A lap birtokába került a Zsidai Gasztronómiai Csoport élelmiszerbiztonsági vizsgálatának jegyzőkönyve.
A cég vezetője, Zsidai Zoltán Roy korábban hosszan fejtegette, hogy milyen szigorú követelményeknek kellett megfelelniük (technológi és dizájn szempontjából is), hogy ki tudják szolgálni a Jamie Oliver Group igényeit, és elláthassák a sztárséf budapesti éttermét. Ehhez képest a hűtők sem voltak megfelelő hőmérsékletűre állítva, a főzőtér fagyasztókamrája is -15 fokon működött a szabályos -20 helyett.
A hatóságok megtiltották azt is, hogy a Zsidai konyhából nyer húsokat, alapanyagokat szállítsanak ki, mert ez nem tartozott a bejelentett tevékenységi körükhöz. Ezt csak az erre külön engedéllyel rendelkező cégek tehetik meg, ugyanis nagyon szigorú hűtési eljárásokat kell betartani ehhez.
A Pest Megyei Kormányhivatal illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztálya eljárást indított és hiánypótlásra szólította fel a Zsidai Gasztronómiai Csoportot. Utóellenőrzésre is számíthatnak. A kiszabott bírság 1 250 000 forint, de a működést nem függesztették fel. A kft. a hatóságokat írásban tájékoztatta, hogy a hiányosságokat pótolták.
A hvg.hu megkeresésére egy marketing munkatárs azt válaszolta, hogy mivel tavasszal nyitották meg termelőkonyhájukat, így az még fejlesztés alatt áll, de minden tekintetben meg akanak felelni a jogszabályoknak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.