A tűzhely takarítása nem a legkellemesebb feladat: a zsírfoltok és egyéb a főzés során kifutott, kicsapódott ételmaradékok nagyon megnehezítik a dolgunkat. Mégis meg kell tennünk és nemcsak azért, mert nem néz ki szépen, de a baktériumok könnyen felhalmozódhatnak azon a területen, ha nem tisztítjuk rendszeresen. Szerencsére van egy trükk, amivel könnyebbé tehetjük a dolgunkat, csak néhány olyan egyszerű hozzávaló szükséges, amelyek valószínűleg már megtalálhatók otthonunkban.
A zsír megfelelő eltávolításához mosogatószerre, szódabikarbónára, forró vízre, citromra és súrolóra lesz szükség.
Kezdésnek töltsük meg a mosogatót forró vízzel, és adjunk hozzá mosogatószert. Távolítsuk el a rácsokat, és tegyük bele a vízbe, hagyjuk ázni.
Ezután elérkezik az égők tisztításának ideje. Töltsünk meg egy tálat forrásban lévő vízzel és fél csésze szódabikarbónával. Vágjunk félbe egy citromot, és tegyük a tálba, és hagyjuk az égőket ázni körülbelül egy órán keresztül.
Amíg a rácsok és az égők áznak, készíthetünk egy egyszerű házi pasztát a tűzhely tisztításához. Keverjük össze a szódabikarbónát és a mosogatószert, és vigyük fel ezt a a tűzhelyre. A sütő alját is kitakaríthatjuk vele. Hagyjuk öt percig hatni, majd mossuk le a tűzhelyet szappanos forró vízzel, ezután helyezzük vissza az égőket és a rácsokat - írja az Express.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.