Elvis Presley legendás kastélya árverésre kerül: unokája, Riley Keough tajtékzik a dühtől

GRACELAND INTERIOR PHOTOS
(©) Copyright 2004 by 20040808/Aug 15, 2004; Memphis, Tennessee, USA; GRACELAND the home of Elvis Presley. Elvis died here 27 years ago. He is buried here along side his parents, Gladys and Vernon Presley. (Credit Image: © Lisa O'Connor/ZUMAPRESS.com) -
elvis presley Riley Keough árverés
Elvis Presley ikonikus kastélya, a Graceland napokon belül árverésre kerül a kényszerértékesítés miatt. A legendás énekes unokája, Riley Keough a hír hallattán kifakadt, a függőben lévő értékesítést csalásnak nevezte.

Elvis Presley egykori, Memphisben található legendás, Graceland nevű kastélyát árverésre bocsájtják május 23-án egy bírósági értesítés szerint.

Hulu's Under the Bridge Premiere
Elvis Presley unokája hallani sem akar az árverésről
Forrás: Hulu's Under the Bridge Premiere/Faye Sadou

Presley unokája hallani sem akar az árverésről

A rock and roll néhai királyának egykori otthonát Riley Keough örökölte, és hevesen tiltakozik az eladás ellen. Perrel él, amelyben az árverést átverésnek nevezi. Ügyvédje hétfőn halasztást kért, a meghallgatásra szerda este kerül sor. Egy forrás szerint Keough nem akart hinni a fülének, amikor meghallotta, mi történt.  

"Soha nem gondolta volna, hogy egy ilyen múlttal bíró történelmi ingatlan, mint a Graceland akárcsak véletlenül is más kezébe kerülhet."

Ez állhat az árverés hátterében

Az árverés egyébként egy hitellevél miatt jöhetett létre, amelyet Riley elhunyt édesanyja, Lisa Marie Presley saját kezével írt alá, és amelynek fedezete a Graceland volt. A kölcsönt állítólag egy missourii székhelyű cég nyújtotta. A cég azt állítja, hogy Lisa Marie - aki tavaly 54 évesen hunyt el -  nem adta vissza a tartozását. Elvis Presley unokája viszont az ügyet már 2022-ben bíróság elé vitte és azt állítja, hogy anyja soha nem vett fel pénzt a nevezett cégtől.

Információk szerint a dokumentumok hamisak, Lisa Marie aláírásait hamisították, illetve a Naussany Investments nevű vállalat még csak nem is legitim cég. Ráadásul a dokumentumokon feltüntetett közjegyző tagadja, hogy hitelesítette volna Lisa Marie aláírását, vagy hogy valaha is találkozott volna vele.

A Graceland nem csak egy ház...

A Memphis városában található 14 hektáros Graceland a Fehér Ház után ez a leghíresebb otthon az USA-ban. Graceland hivatalosan 1982 júniusában nyílt meg a turisták előtt, mindössze 5 évvel Elvis Presley halála után. Azóta már több mint 20 millió látogatója volt a világ minden tájáról. Az utazási szezon csúcspontján a birtokon naponta több mint 4000 látogató fordul meg. 
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.