Időjárás: narancs riasztást adtak ki 5 vármegyére, nem tesszük zsebre, amit ma kapunk!

jégeső zivatar időjárás zápor
Esőre, dörgésre, villámlásra kelt a fél ország, és ez még nem minden. Délutánra sem tisztul ki az ég, jégesőre és heves zivatarokra kell számítani, az időjárás ma nem lesz kegyes hozzánk.

Az éjjel érkezett záporos, zivataros csapadékrendszer fokozatosan északkeleti irányba húzódik. A zivatarok környezetében intenzív csapadékhullás (15-25 mm), viharos széllökés (60-75 km/h)  fordulhat elő, illetve néhol apróbb szemű jég sem kizárt. Ilyen lesz az időjárás napközben is. 

időjárás, narancs riasztás, zivatar
Időjárás: narancs riasztást adtak ki öt vármenyére
Forrást: met.hu

Péntek délután újabb zivatarok képződhetnek (a délnyugati területeken legkisebb valószínűséggel), köztük heves zivatarok is, melyekre legjobb esély az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén mutatkozik. Zivatarok környezetében jégeső (ált. 1-3 cm), viharos kifutószél (ált. 60-80 km/h) jelentkezhet. Heves zivatarokhoz nagyobb méretű jég (3+ cm) erősen viharos széllökés (80-90 km/h-t meghaladó), esetleg felhőszakadás (ált. 20-30 mm, ismétlődő csapadékgócok lokálisan ennél több) is társulhat. A zivatarok (intenzitásukból veszítve) az ország keleti, északkeleti részein az éjszakai órákban is folytatódhatnak - írja a met.hu.

Időjárás: a hétvége a Köpönyeg szerint így alakul

Szombaton a reggeli párásság után sok napsütésre számíthatunk, már csak északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. 21 és 26 fok közé melegszik a levegő.

Pünkösd vasárnap eleinte napos idő valószínű, majd délután délnyugat felől szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül. 22-29 fokos maximumok lesznek.

Pünkösd hétfőn a napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. 25 fok körüli nyárias meleg várható. Az északkeleti szél néha megélénkül.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.