A sült krumpli mindenki kedvence. Forrón, ropogósan egyszerűen ellenállhatatlan. De mi történik, ha már egy éjszakát a hűtőben töltött? Az aranybarna hasábok helyett löttyedt, szomorú krumplit találsz a dobozban. Szerencsére nem kell lemondanod róla! Mutatjuk a legjobb módszereket, amelyekkel a maradék sült krumpli újra ropogóssá varázsolható!
Soha ne melegítsd újra a sült krumplit mikrohullámú sütőben! Sőt, általános szabályként jegyezd meg: soha ne tedd mikróba azt, amit ropogósan szeretnél enni.
A mikrohullámú sütő biztonságos elektromágneses sugárzással működik, amely felhevíti a vízmolekulákat az ételben, és gyakorlatilag belülről párolja meg azt.
Ez kiválóan működik levesek vagy akár egy szelet csirke esetében, de minden, ami ropogós kellene, hogy legyen, katasztrofális végeredményt kap. A sült krumpli így még puhábban végzi a mikróban való felmelegítés után, mint előtte.
Ahogyan a sütő csodát tesz a fagyasztott krumplival, és ropogós, aranybarna finomságot varázsol belőle, ugyanígy új életet adhat a maradék sült krumplinak is. Két fontos szabály van, hogy a sütőben melegített krumpli tökéletes legyen:
Ha sütő elérte a kívánt hőfokot, tedd a sütőbe a krumplit, és süsd 5-10 percig, amíg el nem éri a kívánt ropogósságot. Félidőben érdemes jól átmozgatni, hogy minden oldala egyformán átsüljön.
Ha még profibb megoldásra vágysz, helyezd őket egy rácsra, így az alsó részük is szépen átsül, és nem kell rázogatni a tepsit sem.
Bármilyen trükköt is próbálsz, semmi sem ér fel azzal, ha egyszerűen olajban újrasütöd a sült krumplit. Ez nem feltétlenül a legpraktikusabb megoldás mindenki számára, de ha egy nagy adag maradék sült krumplit szeretnél visszavarázsolni frissen sült állapotába, akkor az újrasütés garantálja a csillagos ötös eredményt. Használhatsz asztali olajsütőt vagy egy vastag falú edényt, például egy öntöttvas lábast. Melegítsd fel a választott sütőolajat 175°C-ra, majd kis adagokban süsd újra a krumplit 2-3 percig, amíg kívül ropogós, belül forró nem lesz. Ezután helyezd a krumplit egy papírtörlővel bélelt tányérra vagy tálba, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön, majd tálalhatod is. Bár ez a módszer kicsit macerás, ennél tökéletesebb módja nincs annak, hogy az előző napi sült krumpli újra olyan legyen, mintha most sütötték volna.
A forrólevegős sütő az egyik legjobb módja annak, hogy a sült krumpli újra ropogós és ízletes legyen. Ez a módszer majdnem olyan hatékony, mint az olajban való újrasütés.
A készülékben ventilátorok keringetik a forró levegőt, így minden egyes krumplidarab egyenletes hőhatást kap, ráadásul nem kell előmelegíteni, ami nemcsak az egyik legjobb, de a leggyorsabb módszerré is teszi.
Fogd a maradék krumplit, és keverd össze egy evőkanál olajjal (a növényi vagy mogyoróolaj különösen jó választás). Ezután, akárcsak a hagyományos sütőnél, egy rétegben helyezd el a krumplit a forrólevegős sütő kosarában. Állítsd be a hőmérsékletet 190°C-ra, és süsd 3-6 percig, amíg el nem éri a kívánt ropogósságot. Ha még nincs forrólevegős sütőd, lehet, hogy itt az ideje beszerezni egyet, hiszen nemcsak a sült krumplit, hanem szinte bármilyen ételt tökéletesen újramelegít!
Ha nincs sütőd, vagy nem akarsz sok olajat használni az újrasütéshez, akkor ez a technika neked való.
Fogj egy nagy, vastag aljú serpenyőt, és közepesen magas lángon melegíts fel néhány evőkanál növényi vagy mogyoróolajat. Amikor az olaj elkezd csillogni, egyenletes rétegben helyezd bele a krumplit, majd 4-6 percig süsd, félidőben egyszer megforgatva. Amint eléri a kívánt ropogósságot, tedd egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Egyszerű és hatékony módja annak, hogy a maradék sült krumpli újra élvezhető legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.