Időjárás: riasztást adtak ki az egész országra — ekkor érkezik az ítéletidő

előrejelzés zivatar időjárás jégeső
Május 20-án délelőtt még csak pár helyen, de déltől az egész ország területén zivatarok várhatók. Néhol jégesőre és viharos szélre is számítani kell, nem lesz kellemes az időjárás.

Hétfő éjfélig van érvényben a citromsárga figyelmeztetést, amit a Hungaromet Zrt. adott ki ma hajnalban. Az időjárás nem lesz kegyes hozzánk délután.

időjárás, zivatar
Időjárás: az egész országra figyelmeztetést adtak ki
Forrás: met.hu

 

A várható időjárás miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Ma délelőtt helyenként, déltől, estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, valamivel nagyobb valószínűséggel a délutáni, esti órákban az Északi-középhegység térségében, a középső országrészben, illetve Észak-Alföld térségében. Helyenként intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), viharos széllökés (60-90 km/h), illetve felhőszakadás (~25-30 mm, hegyvidéken elsősorban az Északi-középhegységben lokálisan > 30 mm) kíséretében. Estétől, késő estétől kevesebb helyen, de tovább folytatódik a zivatartevékenység.

A déli, délutáni órákban egy-egy heves zivatarra (> 2 cm jégátmérő, > 90 km/h széllökés, > 30 mm lokális csapadék) is van esély a középső országrészben - írja a met.hu.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.