Károly király üzent: nagy a baj - Kamilla és ő is imádkozik

Northfoto - PA
tragédia Károly király Pápua Új-Guinea földcsuszamlás
Pápua Új-Guinea és a Felföld lakosainak küldött üzenetet a brit uralkodó. Károly király és felesége, Kamilla imádkoznak földcsuszamlás áldozataiért és együttérzésüket fejezték ki a túlélőnek.

Megszakította a családjával töltött ünnepet a 75 éves Károly király, hogy megosszon egy üzenetet. A brit uralkodó szívmelengető sorokat tett közzé és együttérzését fejezte ki a Pápua Új-Guinea és a Felföld lakosainak a május 24-én Engában történt földcsuszamlást követően.

Károly király
Károly király és Kamilla szívmelengető üzenetet osztott meg
Forrás: Getty Images

Károly király üzenetet küldött Pápua Új-Guinea lakosainak

"A feleségem és én mélyen megdöbbentünk, amikor értesültünk a pusztító engai földcsuszamlásról.  Elszomorodtunk, hogy a katasztrófa mennyi emberéletet követelt, mennyi otthon lett oda és mennyi földterület veszett kárba. Csodálom Pápua Új-Guinea és a Felföld népét, akik rendkívüli módon küzdenek a kialakult helyzettel. Bízom benne, hogy összefognak, hogy támogassák a túlélőket és a gyógyulást a borzasztó körülmények között is. Feleségemmel részvétünket fejezzük ki azoknak a családoknak és közösségeknek, akik sokat szenvedtek ennek a borzasztóan traumatikus eseménynek a hatására. Sokat gondolunk Pápua Új-Guineára és imádkozunk a lakóiért" - írta Károly király

Több mint 2000 embert temetett maga alá és 150 házat döntött össze Pápua-Új-Guineán a péntek hajnali földcsuszamlás, a veszélyes terepviszonyok pedig akadályozzák a segélyek eljuttatását és csökkentik a túlélők felkutatásának esélyét.  A péntek hajnali fölcsuszamlás elsősorban az Enga tartománybeli Kaokalam települést sújtotta, de a környéken több más kistelepülés is érintett. A ritkán lakott területet az ország északi részén a katasztrófa elzárta a külvilágtól, az utak járhatatlanná váltak és heves esőzések is sújtják a környéket. A hatóságok szerint több mint 150 házat temetett maga alá a majdnem két emelet magas törmelék, a mentők pedig sikolyokat hallottak a föld alól. Összesen 250 házat ürítettek ki, és több mint 1250 embert kellett kitelepíteni. "18 családtagomat temette maga alá a törmelék és a föld, amelyen állok, és még sok más családot a faluban, akiket nem tudok megszámolni. De nem tudom kiemelni a holttesteket, így tehetetlenül állok itt" - mondta egy helyi lakos. Napokkal a földcsuszamlás után a lakosok még mindig ásókkal, botokkal és puszta kézzel próbálták eltávolítani a törmeléket. A tartományi hatóság szerint eddig mindössze öt holttestet találtak.


    

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.