5 kijózanító tény: ezért nem jó spiccesen ismerkedni

spicces kaland párkeresés csalódás kapcsolat
Bár az alkohol oldja a gátlásokat az ismerkedés során, a szakértők szerint az esélyeket is rontja abban, hogy komoly párkapcsolatra találjunk. De miért is?

Nem véletlenül mondják, hogy nem minden arany, ami fénylik. A szórakozóhelyek villódzó fényei és a félhomály már önmagában okod arra, hogy mellé lőjünk az ilyen típusú párkeresésben, ám ha esetleg még spicces is az illető, akibe belebotlunk közben, akkor jobb felhúzni a nyúlcipőt – hacsak nem egyéjszakás kalandra és csalódásra „vadászunk”...

részeg, nő, alvás
Kerüld el, hogy kijózanító legyen az ébredés a másik mellett!
Forrás: Shutterstock

Elferdített valóság

Az első és legfontosabb ok, hogy alkoholos befolyásoltság alatt szinte semmi sem tűnik valódinak: lehet, hogy a kiszemeltünk teljesen józan állapotodban nem is az esetünk, vagy pedig csak azért tudunk jól elbeszélgetni, mert mindketten becsiccsentettünk. Ilyenkor egy kvázi elferdített valóságban randizunk, és nem azzal az emberrel beszélgetünk, aki előttünk áll, hanem azzal, akit látni szeretnénk magunk előtt; magyarul sokkal könnyebben látjuk bele az ideáinkat olyanokba, akik amúgy szöges ellentétei annak, amit és akit szeretnénk.

Zéró verbalitás

Amíg az ember az első randin – ideális esetben – többségében szavakkal flörtöl, addig ilyenkor hangsúlyosabb lesz a testiség. Hamarabb közel bújunk, dörzsölődünk a másikhoz, ami egyrészt félreérthető lehet, másrészt épp a hódítási vágyat öli ki a helyzetből; kvázi könnyen kaphatónak tűnünk, így fel sem merülhet a tartós kapcsolat gondolata. Ha tényleg tetszik a másik, nyugodtan elejthetünk pár kacér mondatot, főleg a jövőre utalókat, amik azt jelzik, hogy még szeretnénk vele találkozni. Ha erre egyből azt feleli, inkább menjünk fel most hozzá, hagyjuk az egészet!

Tabutémák

Vannak kimondatlan dolgok, amikről jobb nem beszélni az első randin. Ezek közé tartoznak az anyagiak, vallási és politikai nézetek és az exek felemlegetése is. Spiccesen azonban olyan dolgokról is beszél a másik, amiről nem kéne. Ráadásul ezzel még nem is az a legnagyobb probléma, hogy elijesztjük vele a kiszemeltünket, de olyan bizalmas információkat is megoszthatunk magunkról, amikkel később könnyedén bárki visszaélhet.

Szociális mód

Kevesen gondolják, de az sem mindegy, hogy úgymond mikor milyen szociális módban vagyunk. Ezt azt jelenti, hogy vannak emberek, akik minden helyzetben és környezetben szociálisak, mert ilyen környezetben nőttek fel, vagy mert éppen ilyen munkát végeznek. Ők bármikor oda tudnak menni azokhoz, akiket kedvelnek, és teljesen természetesen viselkednek velük. Ezzel szemben rendkívül kiábrándító, ha valaki nagyon laza volt a buli hevében, másnap azonban kettőt sem a másikhoz szólni. Ezzel gyakorlatilag csalódással indul a kapcsolat, és garantált, hogy nem keresik egymást többé.

Megközelítési pánik

Sokan azt gondolják, hogy „a részeg ember kimondja az igazat”, így szerintünk azért is jó kicsit spiccesen ismerkedni, mert akkor a másik legőszintébb énjét kapjuk. Nos, ezzel szemben a valóság az, hogy aki úgy akar ismerkedni, hogy közben nem fókuszál arra, hogy „szociálissá” váljon, annak a sikertelen ismerkedést követően józanul szembe kell néznie azzal is, hogy úgynevezett megközelítési pánik alakul ki benne, ami azt jelenti, hogy egy idő után már meg sem meri szólítani a kiszemeltjét, vagy ha mégis, akkor már azt sem tudja, mit mondjon a randihelyzetben, vagy összevissza, logikátlan dolgokról beszél. 
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.