Visszatért az égbe: elhunyt Bette Nash, aki majdnem 70 évig volt légiutas-kísérő

Time flies ? Not for 81-year-old US air hostess Bette Nash
AFP/AFP or licensors - AFP
repülés halál Bette Nash légiutas-kísérő
"Repülj magasan, Bette. Hiányozni fogsz nekünk" - így búcsúzott a légitársaság Bette Nash-től. A légiutas-kísérő majdnem 70 évet töltött az égben, ahová most visszatért.

Majdnem 70 évig dolgozott légiutas-kísérőként Bette Nash, aki most visszatért az égbe. 88 évesen vesztette életét az elhivatottságával Guinness-rekordot felállító nő. "Bette egy legenda volt az American Airlinesnál és az egész iparágban, légiutas-kísérők generációit inspirálta" - írta az American Airlines. "Repülj magasan, Bette. Hiányozni fogsz nekünk."

Bette Nash légiutas-kísérő
A légiutas-kísérő majdnem 70 évet töltött az égben
Forrás: AFP/AFP or licensors

Majdnem 70 évet töltött az égben a légiutas-kísérő, Bette Nash

Nash 21 éves korában, 1957-ben kezdte karrierjét légiutas-kísérőként az azóta megszűnt Eastern Airlinesnál, majd miután az American Airlines felvásárolta a légitársaságot, az ő alkalmazásukba került, és a halála napjáig az alkalmazásukban is maradt.

Time flies ? Not for 81-year-old US air hostess
Bette Nash halála napjáig az American Airlines alkalmazásában maradt
Forrás: AFP/AFP or licensors

"Bette figyelemre méltó karrierje több mint hat évtizedet ölelt fel, amely alatt számtalan embert érintett meg melegszívűségével, odaadásával és páratlan szolgálatával. 

A repülés iránti szenvedélye és az utasai iránti elkötelezettsége igazán inspiráló volt.

Bette örökségét soha nem fogja elfelejteni a repülési közösség és azok sem, akiknek megadatott az a kiváltság, hogy ismerhették őt" - mondták róla.  A Guinness-től 2022-ben kapta meg a világ leghosszabb ideig szolgálatban lévő légiutas-kísérője címet, melyet még mindig birtokol. A CNN-nek 2016-ban elmondta, hogy 16 évesen, az első repülőútja óta tudta, mit akar csinálni. Bette május 17-én hunyt el egy hospice-házban, miután mellrákot diagnosztizáltak nála. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.