Szállodaszoba: a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha hotelben laksz

szállodaszoba, szállodai szoba kulcsa
Shutterstock -
utazás kulcs szállodaszoba baki szálloda
A legtöbbünk veszített már el kulcsot az élete során. Ha a lakásunkét hagyjuk el, is bosszúság, de ha a szállodaszoba kulcsa tűnik el, az több problémával is járhat. Sokan ezért a nyakukba akasztják, holott nem kellene.

Tammy Barr utazási szakértő három évig tengerjáró hajókon dolgozott, és most megosztotta, hogy melyik a legnagyobb hiba, amiket a turisták elkövetnek. Hozzátette, ez a baki, nem csak azokra jellemző, akik hajóval utaznak, hanem sok mindenkire, aki szállodában lakik.

szállodai szoba kulcs szállodaszoba
A szállodaszoba kulcsát sose akaszd a nyakadba.
Forrás: Shutterstock

Szállodaszoba kulcsának a helye nem a nyakadban van 

A szakember elmondta, hogy a mai napig értetlenül áll az előtt, hogy sokan a nyakukba akasztják a szállodai szobájuk kulcsát. Ha utazol, akkor napokig vagy akár hetekig a szállodaszoba az otthonod. És, ugye a lakásod kulcsát sem a nyakadba akasztva hordod. Nos, a szállodai szobádét is tedd inkább a zsebedbe vagy a táskádba. 

Borzasztóan néz ki és veszélyes is

Tammy szerint két nagyon fontos oka van annak, hogy a szállodai szoba kulcsa ne a nyakunkban lógjon. Az egyik teljesen banális: 

egyszerűen rosszul néz ki. 

Aki azonban tapasztalt utazó, nem csak azt tartja szem előtt, hogy ne fessen rosszul az utcán, a tengerparton vagy a képeken, hanem tudja, hogy a kulcsot szem előtt hagyni veszélyes is. 

A nyakban lógó szállodai szoba szinte hívogatja a bűnözőket: gazdag vagyok, rabolj ki vagy törj be hozzám. 

szállodaszoba, betörő,
Ha a nyakadban hordod a szállodaszoba kulcsát, magadra irányítod a betörők figyelmét.
Forrás: Shutterstock

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.