Téli cipők tárolása: tuti tippek, hogy jövőre is szépek legyenek a lábbeliid

Téli cipők
Shutterstock - Basileus
praktikus cipősszekrény cipő
Itt a jó idő és ezzel együtt annak az ideje is, hogy eltegyük a melegebb cipőinket és előszedjük a szandálokat. Ha odafigyelünk arra, hogyan tároljuk őket, akkor a következő évben is jó szolgálatot tehetnek nekünk.

1. Csakis megtisztítva!

Takarítsuk meg a cipőket, mielőtt eltesszük őket! Szabaduljunk meg a sártól és az egyéb szennyeződésektől, így a következő télen újból ragyogóan fogadnak majd bennünket.

Téli cipők tárolása
Téli cipők tárolása: mielőtt eltesszük tisztítsuk meg, javíttassuk ki
Forrás: Shutterstock

 

2. Ellenőrizzük az útmutatást

A legtöbb lábbelit alaposan megtakaríthatjuk vizes ruha és tisztító kefe segítségével. Mielőtt azonban nekiállunk, érdemes ellenőrizni a cipő csomagolásán található útmutatást. Ez ugyanis segítséget nyújthat abban, hogy az adott darabot milyen módszerrel a legérdemesebb tisztítani. 

3. Ápoljuk megfelelően

Ha az adott darab már teljesen koszmentes és meg is száradt, következhet a kondicionálás. Amennyiben szeretnénk minél tovább használni a lábbelit, érdemes jó minőségű cipőápolót beszerezni. 

 

4. Ügyeljünk a talpakra

Szenteljünk különös figyelmet a cipőtalpak tisztításának, hiszen a leginkább azok vannak kitéve a szennyeződésnek és a kopás veszélyének! A takarítást szappanos vízzel is megtehetjük. Ellenőrizzük, hogy maradt-e rajtuk a járdákra szórt sóból, az ugyanis károsíthatja a lábbeliket!

5. Szárítsuk meg alaposan

Semmiképp ne tegyük el a cipőket úgy, hogy még nedvesek! A tárolás előtt szárítsuk meg őket! - írja a Fanny magazin.

6. Szabaduljunk meg a szagoktól!

Mielőtt elrakjuk a cipőket, szagmentesítsük őket. A lábbeliket érdemes néhány napig szellőztetni, amit akár a teraszon is megtehetünk. A tárolás előtt fújjunk a belső részükre szagtalanító sprayt! Ha használunk talpbetétet, vegyük ki és tisztítsuk meg azt is! 

Téli cipők tárolása
Minden cipő menjen a saját dobozába
Forrás: Shutterstock

7. Dobozoljuk be őket

Ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tároljuk a téli cipőket, fontos a dobozválasztás. A legjobb megoldás, ha a minőségi lábbelit az eredeti dobozába rakjuk vissza. Azonban, ha azt nem őriztük meg, tegyük olyanba, aminek van zárható fedele és megfelel a cipő méretének.

8. Legyenek elkülönítve!

Figyeljünk oda arra, hogy a cipők ne érjenek egymáshoz a tárolás során! Ellenkező esetben könnyen foltok és karcolások fogadhatnak bennünket, amikor télen ismét elővesszük őket. Ha olyan cipőtartóba rakjuk a lábbeliket, amelyen külön rekeszek vannak, akkor megakadályozhatjuk, hogy egymáshoz érjenek! 

9. Hol érdemes tárolni?

Tartsuk a cipőket száraz és hűvös helyiségben! A garázs vagy a padlás megfelelő választás lehet. Érdemes tudnunk, hogy a napfény, illetve a meleg nem tesz jót a minőségüknek!

10. Javíttassuk ki a hibákat!

Ha találunk a cipőn sérülést, érdemes elvinni cipészhez, így akkor is jó szolgálatot fog tenni, amikor legközelebb elő kell vennünk!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.